Anlık Bildirim

Tesla, işe yeni giren bir mühendisini şirketin gizli yazılımlarını çalmakla suçluyor

Tesla, geçtiğimiz Aralık ayının son günlerinde işe alınan bir yazılım mühendisine, şirketin gizli yazılım bilgilerini şahsi Dropbox hesabına yüklediği gerekçesiyle dava açtı.

Tesla, işe yeni giren bir mühendisini şirketin gizli yazılımlarını çalmakla suçluyor

Tesla, ticari sır hırsızlığı ve sözleşmeyi ihlal ettiği iddiasıyla yazılım mühendisi Alex Khatilov'a dava açtı. Elektrikli otomobil üreticisi, işten kovduğu eski çalışanının işe alındıktan birkaç gün sonra kişisel Dropbox hesabına binlerce dosya kopyaladığını iddia ediyor. Khatilov, pandemi dolayısıyla evden çalışıyordu.

Tesla'da önemli bilgilerin çalındığı iddiası

Tesla'nın suçlamalarına yer verilen dava dosyasında: "Üç gün içinde, Tesla'nın güvenli dahili ağından binlerce gizli yazılım dosyasını çalmaya başladı ve bunları Tesla'nın erişiminin veya görünürlüğünün olmadığı Dropbox'taki kişisel bulut depolama hesabına aktarmaya başladı. Dosyalar, Tesla'nın oluşturmak için yıllarca zaman harcadığı özel yazılım kodunun komut dosyalarından oluşuyor." ifadeleri yer alıyor.

Tesla'nın yazılım kalite güvence mühendisliği kıdemli müdürü Golda Arulappan, verdiği ifadede bu bilgi hırsızlığının gerçek olması halinde çalınan bilgilerin, bir rakip için son derece değerli olacağını söyledi. Arulappan, bu komut dosyalarına erişim ile diğer şirketlerdeki mühendislerin Tesla'nın süreçlerini tersine çevirerek benzer bir sistemi çok daha kısa sürede ve Tesla'nın sistemi kurmak için harcadığı masrafın çok küçük bir kısmıyla yapmalarını sağlayacağını belirtti.

Khatilov, Tesla'nın açtığı davadan dolayı şaşırdığını ve şok olduğunu söyledi. Verdiği bir röportajda, 28 Aralık'ta işe alındıktan sonra Tesla'nın kendisine yeni işe alımlar için bilgi içeren bir dosya gönderdiğini söyledi. Daha sonra kişisel bilgisayarında kullanmak üzere kişisel Dropbox bulut hesabına aktardığını söyledi.

Khatilo: "Kimse Dropbox kullanmanın yasak olduğunu söylemedi. Neden hassas bilgi olduğunu iddia ettiklerini bilmiyorum, hassas bilgilere erişimim yoktu." dedi.

Tesla, Khatilo'nun  dosyaları kopyalayıp kopyalamadığını veya başka biriyle paylaşıp paylaşmadığını bilmediklerini söyledi. Konuya dair araştırmalar devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9856 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla yazılımının çalınması ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim