Anlık Bildirim

Tesla Norveç'te suçlu bulundu: Binlerce araç sahibine 16 bin dolar ödemesi isteniyor

Tesla, bir yazılım güncellemesi ile araçların menzilini ve şarj hızını düşürmekle suçlanıyordu. Norveç'teki mahkeme sonuçlandı ve ABD'li üretici suçlu bulundu. Büyük bir tazminatla yüz yüze kalabilir.

Tesla Norveç'te suçlu bulundu: Binlerce araç sahibine 16 bin dolar ödemesi isteniyor Tam Boyutta Gör

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte otomobiller de tıpkı akıllı telefonlar gibi kablosuz yazılım güncellemeleri alır hale geldi. Haliyle bu durum bazı sorunları da beraberinde getirdi. Tesla da şimdi Norveç'te bu sorunlardan biriyle uğraşıyor.

Tesla'nın 2019 yılında yayınladığı bir yazılım güncellemesi sonrası kullanıcılar menzil değerlerinde yüzde 11'e varan düşüş yaşandığını belirtmişti. Yapılan incelemelerde 2016 yılından önce üretilen, 85 kWh'lık batarya paketine sahip Model S ve Model X'lerin bu durumdan etkilendiği ortaya çıkmıştı.

ABD'li elektrikli araç üreticisi, konuyla ilgili savunmasında güncellemenin "bataryayı korumak ve pil ömrünü iyileştirmek" için yapıldığını, sonuç olarak Tesla sahiplerinin küçük bir kısmını etkileyen menzil kayıplarının meydana geldiğini açıklamıştı. Menzil kayıplarının yanı sıra, Supercharger istasyonlarındaki hızlı şarj oranlarının da düşürüldüğü belirtiliyordu.

Yukarıda özetlediğimiz sebepler, Norveç, Danimarka ve ABD gibi ülkelerde bazı Tesla kullanıcılarının üreticiye yönelik dava açmasına neden oldu. Gelen haberlere göre Norveç'teki dava sonuçlandı ve mahkeme, Tesla'yı batarya kapasitelerini ve şarj hızlarını düşürmekten suçlu buldu.

Norveçli kaynaklara göre Tesla mahkemeye yanıt vermedi ve davacı olan 30 kullanıcının her biri 136,000 Norveç kronu yani 16 bin dolar tazminat hakkı kazandı. Şirket önümüzdeki birkaç hafta içinde itiraz etmezse binlerce araç sahibine tazminat ödemek zorunda kalacak. Sadece Norveç'te bu durumdan etkilenen 10 bin kullanıcının olduğu belirtiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9628 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tazminat, mahkeme ve elektrikli araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim