Anlık Bildirim

Tesla, sürücülerin araç içinde oyun oynamasına yasak getirecek

Araç içerisinde bulunan kişilerin multimedya sistemi ile oyun oynamasına olanak tanıyan Tesla, açılan federal soruşturma ile beraber sürücülerin oyun oynamasını engelleyecek.

Tesla, sürücülerin oyun oynamasına yasak getirecek Tam Boyutta Gör

Büyük otomobil üreticisi Tesla, bilindiği üzere araç içerisinde bulunan geniş multimedya sistemi ile sürücülerin ve yolcuların video oyunları oynamasına olanak tanıyor. Yolcular için sunulması gereken bu özelliğin Aralık 2020 yılından itibaren sürücülere sunulduğunu söyleyen Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği idaresi (NHTSA) geçtiğimiz Çarşamba günü yeni bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Yeni bir güncelleme paylaşılacak

Halihazırda şirketin sahip olduğu otopilot sistemi sebebiyle yaşanan 11 kaza hakkında da araştırma yürüten NHTSA, oyunların sürücü tarafından değil bir yolcu tarafından oynanıyor olsa dahi, geniş dokunmatik ekranda büyük bir yer kaplaması sebebiyle sürücünün dikkatini dağıtabilir ve kaza riskini artırabilir sözlerini dile getirdi. 

NHTSA'nın soruşturmasına yanıt veren Tesla, yeni bir güncelleme ile hareket halindeki araçların dokunmatik ekranlarında video oyunlarının oynanmasını engelleneceğini ve federal güvenlik düzenleyicileri tarafından bu özelliğin araştırılmasına izin vereceğini açıkladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim