Anlık Bildirim

TOGG için Bursa'da batarya fabrikası kuruluyor

TOGG ve Farasis ortaklığındaki Siro, proje bazlı devlet desteğinden de yararlanarak kurulacak fabrikada yerli otomobiller için batarya hücresi ve modül üretimi yapacak.

TOGG için Bursa'da batarya fabrikası kuruluyor Tam Boyutta Gör

Yerli otomobil TOGG'un bataryalarını üretmek için Farasis ve TOGG ortaklığında SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş. isimli bir şirket kurulmuştu. Son olarak batarya üretiminin yapılacağı fabrikanın detayları da belli oldu.

Siro, Bursa'nın Gemlik ilçesinde batarya hücresi ve modül üretim tesisi kuracak. 30 milyar liralık yatırımla hayata geçmesi planlanan fabrikanın üretim kapasitesi batarya hücresi tarafında 15 GWsa, batarya modül ve paketi olarak da 19,8 GWsa olacak. Söz konusu yatırımla 2 bin 200 kişinin istihdam edilmesi ön görülüyor.

Siro'nun yatırımına proje bazlı devlet desteği verilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da bu gelişmeyi "Türkiye'nin ilk otomobil batarya fabrikası kuruluyor. 2 milyon araç üretme kapasitesine sahip 30 milyar dolardan fazla ihracat yapabilen otomotiv endüstrimiz için dev bir adım. TOGG ve Farasis ortaklığında Siro, 15 gigavat saatlik batarya hücresi ve modül üretimi yapacak." sözleriyle duyurmuştu.

TOGG'un batarya paketinde yüksek nikel oranlı kese tipi hücreler kullanılacak. Hızlı şarj ile 30 dakikanın altında yüzde 80'e kadar dolum ile 300 km ve 500 km devamlı sürüş menzil seçenekleri de vadedilen özellikler arasında.

Siro'nun üretim yapacağı Gemlik'teki fabrikada otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalarda enerji depolama çözümleri de geliştirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11792 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, TOGG ve
3 etiket daha batarya siro farasis
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim