Anlık Bildirim

TOGG için oyun şirketleri de devrede

Kullanıcılarına sunacakları farklı deneyimlerin yanında A'dan B'ye giderken keyif almak istediklerini belirten TOGG CEO, bunun için 3 tane oyun şirketinin bir araya gelerek çalışma yaptığını belirtti.

TOGG için oyun şirketleri de devrede

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Tesla, kullanıcılarına araç içi oyun deneyimi yaşatmasıyla dikkat çekmişti. Gelen haberlere göre bunun bir benzeri TOGG'da da mümkün olabilir.

'Otomotiv Sektörünün Geleceği' başlıklı bir panelde konuşma yapan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobilin geliştirme süreciyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Sürecin başından beri geliştirdikleri ürünü bir otomobil değil de akıllı cihaz olarak nitelendiren Karakaş, sorunsuz, sıkıntısız ve huzurlu bir deneyim yaşatacak çözümler üzerine çalıştıklarını belirtti.

TOGG CEO'sunun startup'larla ilgili açıklaması dikkat çekti. Belirledikleri kullanıcı deneyimi senaryolarından 40 tanesini inovasyon derecesi yüksek olarak belirlediklerini ve bunları yapabilecek startup'ları aradıklarını belirten Karakaş, "Bunların içerisinden enteresandır günümüzün şartları doğrultusunda 3 tane oyun şirketiyle de karşılaştık. Biz bu faaliyetlerin hepsini yaparken A'dan B'ye giderken keyif de almak istiyoruz. Dolayısıyla bizim için mesela şu an üç tane oyun şirketi bir araya geldi. Bu konular üzerinde çalışıyorlar."

Karakaş böylece TOGG'da araç içi oyun deneyimi sunulabileceğinin sinyallerini verdi. Konuyla ilgili detaylar henüz belli değil. Ancak C-SUV'un konsolunda öndeki yolcunun önüne kadar uzanan bilgi-eğlence ekranları mevcut. Bu ekranlar yolculuk esnasında yolcunun oyun oynayabilmesi için de kullanılabilir.

"Elektrikli araçlarla ilgili kaygılar giderildi"

Elektrikli araçlarla ilgili 3 önemli kaygının da giderildiğini belirten Karakaş, "Birincisi pahalı olması, ikincisi şarj süresi çok uzundu ve üçüncüsü menzili kısaydı. Günümüzde bunların hepsi çözülmüş durumda. Artık ulaşılabilir ve içten yanmalı motorlu araçlarla fiyat rekabeti yapabilecek elektrikli araçlar üretmek mümkün. Özellikle lithium-ion NMC teknolojisi ile de bataryanızla 500 kilometre gidebilmek çok rahat. Bugün baktığınızda birçok benzinli araçların menzili daha fazla değil. Farkı şu, geçmiş yüz senedir etrafta benzin istasyonlar yaygınlaştığı için o sıkıntıyı hissetmiyoruz kaygı olarak. Ama bunun da çözümü hakikaten kolay ve ülkemiz dahil şu an tüm dünyada bunun üzerinde çalışılıyor" ifadelerine yer verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9723 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, TOGG ve
2 etiket daha yerli otomobil Oyun
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim