Anlık Bildirim

Toplam Bitcoin arzının %90’ı çıkarıldı

Blockchain.com verilerine göre Bitcoin'in toplam arzının yüzde 90'ı çıkarıldı. Tamamının çıkarılması ise 2140 yılına kadar sürecek.                              

Toplam Bitcoin arzının %90’ı çıkarıldı Tam Boyutta Gör

Blockchain.com’dan edindiğimiz verilere göre lider kripto para birimi Bitcoin’in 21 milyonluk toplam arzının %90’ı çıkarıldı. Bu sabah itibariyle Bitcoin’in toplam arzının %90’ı üretildi. Bu, Bitcoin’in 18,89 milyonluk arzının dolaşımda olduğu anlamına geliyor.

Tamamı 2140 yılında çıkacak

İlk Bitcoin’in 9 Ocak 2009’da çıkarılmasının ardından yaklaşık 12 yıl geçti. Geriye kalan 2 milyonluk kısmın ise 2140 yılının Şubat ayına kadar çıkarılması bekleniyor.

Öte yandan şu ana kadar çıkarılan Bitcoin’lerin hepsi dolaşımda değil. Kripto para veri analiz şirketi Chainalysis’a göre Bitcoin’in toplam arzının 3,7 milyonluk kısmı kayboldu. Bunun nedeni cüzdan sahiplerinin ölüm, cüzdan özel anahtarını kaybetme gibi farklı sebepler nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Diğer taraftan Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya ait yaklaşık 1 milyon Bitcoin’in de çıkarıldığı günden bu yana hiç dolaşıma sokulmadığını da söylemek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim