Anlık Bildirim

Toyota, 2021'in ilk yarısında "dünyanın en çok satan otomotiv üreticisi" unvanını korudu

Japon otomotiv devinin satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla kendi evinde yüzde 15, denizaşırı pazarlarda ise yüzde 36,5 oranında arttı. Kilit pazarlardaki yüksek talep yüzleri güldürdü.

Toyota, 2021'in ilk yarısında en çok araç satan üretici oldu Tam Boyutta Gör

Japon otomotiv devi Toyota Motor Corp., 2021 yılının ilk yarısında en büyük rakibi Volkswagen AG'yi geride bırakarak "dünyanın en çok satış yapan otomotiv üreticisi" ünvanını korudu.

Toyota 5.47 milyon araç sattı

Şirket 2021 yılı Ocak-Haziran döneminde dünya genelinde 5.47 milyon araç sattığını açıkladı. Toyota'nın kendi evindeki satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 artışla 1.17 milyona yükselirken, denizaşırı pazarlardaki satışları da yine bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36,5 artarak 4.3 milyon civarında gerçekleşti. Şirketin Japonya'daki satışlarında Harrier ve Yaris modelleri yüzde 15 pay aldı.

Toyota'nın bir önceki rekoru 2019 yılının ilk yarısında gerçekleşmişti ve Japon üretici o dönemde dünya genelinde 5.31 milyon araç satmıştı. Şirketin özellikle Kuzey Amerika ve Çin gibi kilit pazarlardaki yüksek satışları yüzleri güldürdü.

Öte yandan bir Toyota yetkilisi, şirketin otomotiv sektörünü kasıp kavuran yarı iletken tedarik sorununun etkilerini neredeyse sıfırladığını belirterek güzel haber verdi. Zira bu durum üretimde aksamalara neden oluyordu.

Toyota'nın satış rakamlarına küçük araçlar üreten Daihatsu ve kamyon üreticisi Hino Motors tarafından satılan araçların da dahil olduğunu belirtelim. Öte yandan Volkswagen de 2021'in ilk yarısındaki satışlarını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27,9 farkla 4.98 milyon civarına yükseltmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7029 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
s5 hf, otomotiv ve
2 etiket daha üretici en çok satan
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim