Anlık Bildirim

Toyota Türkiye, Avrupa'nın hibrit üretim üssü oldu

Türkiye'deki hibrit üretimine ilk kez 2016 yılında başlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, aradan geçen 4 yıllık süreçte hibrit üretiminde Avrupa'daki fabrikaları solladı.

Toyota Türkiye, Avrupa'nın hibrit üretim üssü oldu Tam Boyutta Gör

Hibrit otomobil denince akla ilk gelen markalardan biri olan Toyota, Türkiye’deki hibrit üretimine ilk kez 2016 yılında başlamıştı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, aradan geçen 4 yıllık süreçte Avrupa’nın tüm Toyota fabrikaları arasında en yüksek üretim hacmine ve hibrit üretim yüzdesine sahip fabrika oldu.

Hattan inen her üç araçtan ikisi hibrit

22 yıldır hibrit motorlu araçlar üreten Toyota, Türkiye’de ilk kez 2016 yılında hibrit motorlu C-HR modelini banttan indirdi. 2019 yılında yeni nesil Corolla Sedan ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de Sakarya’da üretmeye başladı. Söz konusu modeller dahilinde, geçtiğimiz yıl hattan inen her üç araçtan ikisi hibrit oldu.

Yıllık üretimin yüzde 90'ı ihraç ediliyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, yıllık üretim miktarının yüzde 90’ını dünyanın 150 farklı ülkesine ihraç ediyor. 2019 yılında üretilen 121 bin adet C-HR Hibrit’in ilk 5 ihracat pazarının Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya olduğu açıklanırken, 42 bin adet üretilen Corolla Sedan Hibrit’in de en çok İsrail, Polonya, İrlanda, İspanya ve Macaristan’a ihraç edildiği belirtildi.

Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 3 vardiyalı üretim sisteminde 5 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4498 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, toyota türkiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim