Anlık Bildirim

TSMC ile Sony, Japonya'da 7 milyar dolarlık çip fabrikası kuruyor

Tayvan merkezli yarı iletken devi TSMC ve Japon teknoloji şirketi Sony, 7 milyar dolarlık yatırımla çip fabrikası kuruyor. Önümüzdeki yıl inşasına başlanacak tesis 2024 sonunda üretime geçecek.

TSMC ile Sony, Japonya'da 7 milyar dolarlık çip fabrikası kuruyor Tam Boyutta Gör

Tayvanlı yarı iletken devi TSMC ve Sony Group'un Japonya'da ortak bir çip fabrikası kuracağı açıklandı. Japon hükümetinin de güçlü desteğini arkasına alan projenin toplamda 7 milyar dolara mal olacağı belirtiliyor. Tesisin inşasına 2022 yılında başlanacak. Üretim hatları ise 2024'ün sonlarında açılacak.

Yeni tesis ne yazık ki kısa vadede elektronik ve otomotiv sektöründeki mevcut çip kıtlığı sıkıntısının çözülmesine yardımcı olamayacak. Fabrikada küresel pazar talebini karşılamak için 22 ve 28 nanometre çipler üretilecek. Her ay 45 bin adet 300 mm silikon yonga plakası üretebilecek kapasiteye sahip olacağı belirtiliyor.

TSMC ile Sony, Japonya'da 7 milyar dolarlık çip fabrikası kuruyor Tam Boyutta Gör

Yer belirlendi: Kumamoto

TSMC, yeni fabrikanın inşası için Japon teknoloji devi Sony'nin yarı iletken bölümü ile birlikte çalışacak. Yapılan basın açıklamasında Japon şirketin tesise yaklaşık 500 milyon dolar yatırım yapacağı açıklandı. Fabrikanın, Kumamoto şehrinin güney kesiminde inşa edilmesi planlanıyor.

Söz konusu bölge akıllı telefonlar da dahil olmak üzere çeşitli elektronik cihazlarda kullanılan görüntü sensörlerinin üretildiği Sony fabrikalarından birine de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu lokasyonda çip üretimi için gerekli olan miktarda temiz suya erişim imkanının olduğu da belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8063 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, tsmc ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim