Anlık Bildirim

TSMC'nin ilk 3 nm sürecini kullanan şirketler Intel ve Apple olabilir

Yeni gelen söylentilere göre TSMC'de, ilk 3 nm üretimin büyük çoğunluğunu Apple ve İntel çiplerinin oluşturacağı ve iki şirketin TSMC üzerinde testlerine başlamış olduğu bildirildi.

TSMC'nin ilk 3 nm işlemcilerine Apple ve İntel liderlik edecek. Tam Boyutta Gör

TSMC, hali hazırda iPhone 12 için 5 nm çipler üretiyor ve 2022'de yeni nesil AMD Zen 4 çiplerinin üretimine başlayacak. Şirket, 2022’nin ikinci yarısı ve 2023 yılı için 3 nm çip üretimini hedeflemiş durumdayken yeni gelen haberlere göre, İntel ve Apple’ın yeni 3 nm çip tasarımlarını TSMC ile test ettikleri bildiriliyor.

Intel'in, TSMC’nin 7 nm işlemcilerine eşdeğer kendi 10 nm yongalarını piyasaya yeni sürmeye başladığını ve 7 nm üretimini 2023'e kadar ertelemiş olduğunu biliyoruz. Yeni üreteceği çipler için TSMC’nin kapısına giden şirket, çipleri veri merkezlerinde ve dizüstü bilgisayarlarda kullanmayı planlıyor. Apple tarafında ise, yeni iPad'lerin ilk 3 nm çiplere sahip olan cihazlar olacakları ve gelecek yıl piyasaya çıkacak yeni İphone serisinin 4 nm işlemciler kullanacağı aktarılırken, TSMC iki şirket içinde gelecek yıl üretime başlayacağını söylüyor.

Daha az güç ile %15 performans artışı 

TSMC, 3 nm üretiminde güç tüketimi %30 azalarak yüzde 10-15 daha fazla performans artışı veya 5 nm üzerinde aynı transistör sayısı korunarak %25-30 oranında güç tüketimini düşürmeyi planlıyor. Şirket ayrıca 5 nm üstünde değişim yapılarak elde edilen, 2022'de piyasaya sürülecek olan 4 nm N4 projesine sahip.

Yeni gelen haberlere göre TSMC üzerinde İntel için planlanmış çip üretim kapasitesinin, Apple’a ayrılan kapasiteden daha fazla olduğu söyleniyor. AMD, yeni nesil Zen 4 işlemcileri için 5 nm yonga kullanmayı planladığı için, İntel kendini 3 nm üretimde öncü duruma geçirerek, nm savaşını kazanmak istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim