Anlık Bildirim

TÜBİTAK'ın belgede sahtecilik tespit cihazı sergilendi

TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kullanılan evrakta sahtecilik tespit cihazı büyük ilgi gördü.                                        

TÜBİTAK'ın belgede sahteciliği belirleyen cihazı sergilendi

TÜBİTAK tarafından geliştirilen evrakta sahtecilik tespit cihazı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri"nde sergilendi. Cihaz Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından kullanılıyor.

EGM’nin Kriminal Daire Başkanlığı Belge İnceleme Şube Müdürlüğünün para, çek, senet, pasaport gibi belgeler üzerindeki sahteciliği anında ortaya çıkarmak için 9 farklı müdürlükte kullandığı cihaz; anında tespit yapıyor. Yoruma mahal kalmadan kesin sonuca ulaşılmasını sağlıyor.

TÜBİTAK'ın belgede sahteciliği belirleyen cihazı sergilendi

İncelenen belgeye zarar vermeyen cihaz, belgedeki yazıların hangi sırayla yazıldığına, mühür ve imzanın hangi sırayla atıldığına ilişkin bilgi veriyor.

TÜBİTAK'ın belgede sahteciliği belirleyen cihazı sergilendi

Kriminal Daire Başkanlığı Belge İnceleme Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Berkan Kuş, imza için bir kutucuğa imza atmamız istenirse bu imzayı bu kutucuğun dışına taşırarak olası sahteciliğin önüne geçilebileceğini ifade etti. Kuş, konu hakkında şunları kaydetti:

“Bizim vatandaşlarımızdan ricamız herhangi bir çek veya senet düzenlendiğinde meblağ kısımları yazıldıktan sonra kapatma çizgileri, meblağa ne kadar yakın olursa sonradan eklenme konusunda mağdur duruma düşmelerinin önüne geçebilirler. Bunun dışında günlük hayatta sıklıkla karşılaştığımız işlerden birisi kargo işleri ile uğraşıyoruz ya da iyi niyetli olduğunu düşündüğümüz bir satıcı kapımızı çalıyor. Biz de iyi niyetli olarak ona yardımcı olmak için ürünü alırken gösterilen bölüme hemen imza atarız. Masumane görünen bir belge belki de adımıza düzenlenmiş, bizi mağdur duruma düşürecek senet olabilir. Herhangi bir şahıs sizden bir kutucuğa imza atmanızı istediğinde mutlaka o kutucuktan imzanızı dışarıya taşıracak şekilde atarsanız mağduriyet yaşamanızın önüne geçmiş olursunuz. İmza atacağımız evrakı kontrol edelim. Yani sağına, soluna ve altına bakmamızda fayda var.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim