Anlık Bildirim

Türkiye, AB'nin Dijital Aşı Sertifikası Sistemi'ne dahil edildi

1 Temmuz 2021'de Avrupa Birliği tarafından devreye alınan Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne Türkiye dahil edildi. Türkiye'den AB ülkelerine seyahatler kolaylaşacak.

Türkiye, AB'nin Dijital Aşı Sertifikası Sistemi'ne dahil edildi Tam Boyutta Gör

Avrupa Birliği, ülkeler arası seyahatlerde yolcuların aşı takibini yapmak için halk arasında aşı pasaportu olarak tabir edilen Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ni devreye aldı. İlk etapta Avrupa  Birliği ülkeleri arasında başlayan sisteme son olarak Türkiye de dahil edildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Avrupa Birliği ülkelerine sorunsuz şekilde seyahat edebilecek.

Hazırlanan dijital altyapı sayesinde yolcuların ad, soyad, TC kimlik no, doğum tarihi, uygulanan aşıların türleri, üreticileri, aşılanma tarihleri, PCR test sonuçları ve Covid-19 hastalığını atlattığı tarih gibi bilgilere ülkeler kolayca ulaşabiliyor. Dijital Sertifika sayesinde yolcuların ek evraklarla uğraşmasına gerek kalmıyor.

Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne rağmen ülkeler belirli aşıları kabul ediyor. Kabul edilen aşılar ülkeden ülkeye değişiyor. Örneğin Sinovac aşısı yaptıran kişiler aşı sertifikası çıkarsa bile Sinovac kabul etmeyen ülkelere seyahet edemeyecek.

Sistemde Türkiye’nin yanı sıra Avrupa Birliği üyesi olmayan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre, Ukrayna, San Marino, Vatikan ve Kuzey Makedonya ülkeleri de yer alıyor. Şu an 36 ülkenin bulunduğu sisteme ilerleyen günlerde başka ülkelerin de katılması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim