Anlık Bildirim

Türkiye’de bilgisayar satışları yüzde 80 artış gösterdi

Geçen yıl pandeminin etkisiyle bilgisayar teknolojileri pazarı yüzde 100 büyürken dizüstü ve masa üstü bilgisayar satışlarında da yüzde 82 civarında artış elde edildi.

Türkiye’de bilgisayar satışları yüzde 80 artış gösterdi Tam Boyutta Gör

Pandemi döneminde uzaktan eğitim ve çalışma şartları bilgisayar pazarına adeta can suyu oldu. Ocak-Eylül 2020 dönemini kapsayan araştırmalara göre ülkemizde yüzde 100’lere varan artış yaşandı.

Satışlarda patlama oldu

Anadolu Ajansı tarafından araştırmaya göre Ocak-Eylül 2020 tarihleri arasında 952 bin adet dizüstü ve masa üstü bilgisayar satışı gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 524 bin olarak gerçekleşmişti.

Bilgisayar, yazıcı, tarayıcı gibi ürünleri kapsayan bilgisayar teknolojileri satışlarında yüzde 107 civarında bir büyüme gerçekleşti. Uzaktan etkileşimde önemli bir yer tutan kartuş, kağıt gibi ofis malzemelerinin satışı ise yüzde 36.7 artış gösterdi. Yine aynı dönemde 1 milyon adet tablet satışı gerçekleştiği ifade ediliyor.

Dünya genelinde ise aynı dönemde dizüstü ve masa üstü bilgisayar pazarı 51 milyar dolarlık satışa ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 45 milyar dolar civarındaydı. Büyüme yüzde 20 civarında oldu. İstatistiğe girmeyen dönemde de pandemi devam ettiği için bu rakamlar tüm yıl için daha da yüksek çıkacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12252 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pc, türkiye bilgisayar satışları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim