Anlık Bildirim

Türkiye'de elektrikli otomobil rekabeti ne durumda? İşte en çok satanlar

Türkiye'de elektrikli araç çeşitliliği arttıkça rekabet de aynı oranda yükselmeye başladı. Mevcut durumda Tesla, elektrikli crossover modeli Model Y ile açık ara lider durumda.
Türkiye'de elektrikli araba rekabeti! İşte en çok satanlar Tam Boyutta Gör
Türkiye'de elektrikli otomobillerin toplam satışlardaki payı giderek artıyor. Özellikle Tesla gibi güçlü markaların pazara giriş yapmasıyla birlikte liste hareketlenmeye başladı. Geçen ay elektrikli otomobillerin toplam satışlardaki payı yüzde 13'ü geçti. 2023'ün dokuz aylık döneminde ise yüzde 5,2'ye ulaştı.

Peki elektrikli otomobil pazarında markalar arasındaki rekabet ne durumda? Emre Özpeynirci'nin ODMD verilerinden yararlanarak paylaştığı listeye göre, Tesla, hem Eylül ayında hem de 2023 yılı genelinde elektrikli otomobil pazarının lideri. Ardından Mayıs ayında teslimatlara başlayan Togg geliyor. Renault ZOE ise pazardaki en eski modellerden biri olmasına rağmen üçüncü sırada yer almayı başarmış.

Kasım ayı itibarıyla Çinli elektrikli araç devi BYD de Türkiye pazarına giriş yapacak. Yeni markaların da dahil olmasıyla özellikle 2024 yılından itibaren pazarda büyük bir çekişme görebiliriz.

Türkiye'de elektrikli araba rekabeti! İşte en çok satanlar Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8437 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araba, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim