Anlık Bildirim

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle bir günde 107 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel koronavirüs vaka ve vefat sayısını açıkladı. Bugün 107 kişi vefat etti ve toplam vefa eden kişi sayısı 1403 olarak duyuruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin koronavirüs bilençosuyla ilgili güncel rakamları paylaştı. Bakanın paylaştığı verilere göre, bugün 107 kişi daha koronavirüs hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti.

Bakan Koca, bugün 33070 kişiye koronavirüs testi yapıldığını açıkladı. Test yapılan kişilerden 4062 tanesi pozitif çıktı. Böylelikle, Türkiye’de şimdiye dek yapılan toplam test sayısı 443626’ya yükselirken, toplam vaka sayısı da 65111 oldu.

Bugün vefat eden 107 vatandaşımızla birlikte Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1403’e çıktı. Bugün itibariyle yoğun bakımdaki toplam hasta sayısı 1809, toplam entübe hasta sayısı 1087, toplam iyileşen hasta sayısı ise 4799 olarak açıklandı.

"Ölüm artış hızını yavaşlattık"

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, “Türkiye’de ölüm artış hızındaki yavaşlama 5. haftada gerçekleşmiştir. Türkiye, ölüm artış hızındaki yavaşlamayı en erken yakalayan ülkedir. Ölüm artış hızının yavaşlaması, mücadelede doğru yolda olduğumuzun somut işaretidir.” şeklinde konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3768 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, güncel vakalar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim