Anlık Bildirim

Türkiye'nin dijital dönüşümünü gerçekleştirmek için MEXT kuruldu

Microsoft Türkiye ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Ortak girişimiyle Türkiye'deki dijital dönüşümü hızlandırmak için kurulan MEXT, bugün erken saatlerde dijital imzalarla hayatına başladı.

Türkiye'nin dijital dönüşümünü gerçekleştirmek için MEXT kuruldu

Microsoft Türkiye ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), MESS Teknoloji Merkezi MEXT çatısı altında Türk sanayisinde dijital dönüşümün kilidini açacak büyük bir iş birliğine imza atıyor. Microsoft’un dünyadaki ilk üretim teknolojileri deneyim alanı olan Microsoft Üretim Teknolojileri Merkezi, MESS tarafından kurulan dünyanın en büyük, en gelişmiş ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MEXT bünyesinde üreticilerin hizmetine açılıyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol bugün erken saatlerde MEXT ve Microsoft işbirliğinin lansmanını Youtube üzerinden dijital imza atarak gerçekleştirdi. Türk Sanayisi'nin dijital dönüşümü için büyük bir adım olduğu düşünülen bu işbirliği için Akkol, bu yeni ortaklığın dijital dönüşümden yapay zekaya ve endüstri 4.0 teknolojilerine kadar Türkiye'deki sanayi ekosistemini güçlü bir şekilde etkileyecek bir girişim olduğunun altını çiziyor. Özbilgin de açılışta MEXT platformunun yalnızca Türkiye'de değil, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi çevre coğrafyalar için de değerli bir girişim olduğundan bahsediyor. 

MEXT Ne Yapacak?

Küresel anlamda pandeminin getirdiği dönüşümlerden en büyüğü kuşkusuz her sektörün bir şekilde dijitalleşmesi oldu. Kimi sektörel yapılar buna görece ayak uydurabilmişken, bir çoğu ilk başta burada tutunmada zorluk yaşadı. MEXT girişiminin bu anlamda sanayideki dijital dönüşüme büyük katkı sunması bekleniyor. Levent Özbilgin lansmandaki açıklamasında MEXT'in sektörde faaliyet gösteren kurumların iş akışlarına, istihdam süreçlerine ve müşteri ilişkilerinden tedarik süreçlerine kadar her alandaki deneyimlerini harmanlayarak, sektörlerin dijital dönüşümlere ayak uydurmasına yardımcı olacağını aktardı.   

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim