Anlık Bildirim

Uber'e erişim engeli kaldırıldı: Türkiye'ye dönüyor!

Erişim engeli nedeniyle Türkiye'deki faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan Uber'e İstinaf mahkemesinden müjdeli haber geldi. Uber, sarı taksilerle hizmet vermeye devam edebilecek.

Uber'e erişim engeli kaldırıldı: Türkiye'ye dönüyor! Tam Boyutta Gör

Türkiye'de yaşanan sorunlar nedeniyle geçtiğimiz yıl hem web sitesine hem de uygulamasına erişim engeli getirilen Uber için müjdeli haber geldi. İstinaf mahkemesi Uber'e erişim kararını kaldırdı. Fakat bu karar sadece UberTaksi hizmeti için geçerli.

İstinaf mahkemesi bugün aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı buldu. İstinaf mahkemesi kararı bozarak Uber’e erişim engelini kaldırdı. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.

Kararın ardından iletişime geçilen Uber Global sözcüsü “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul'daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Uber, İstanbul’da hizmet vermeye başladığı 2014 yılından itibaren, İstanbullular için popüler bir güvenli ulaşım seçeneği haline gelmiş ve Türkiye’de 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş ve kullanılmıştı. İstanbul’da 14 bini aşkın taksi sürücüsü tarafından kullanılan Uber'in 8+1 araçlarla verdiği UberXL hizmeti de fazlasıyla tercih ediliyordu.

Ne olmuştu?

Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası’nın internet üzerinden hizmet veren Uber’e yönelik olarak açtığı haksız rekabetin tespiti için açtığı davadan haksız rekabet kararı çıkmıştı.

İstanbul 10 Asliye Ticaret Mahkemesi, Uber hizmetleri haksız rekabet oluşturduğuna hükmetmiş ve uber.com'a ulaşımın hükümle engellenmesine karar verilmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10058 kez okundu.
68 kişi, toplam 70 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uber türkiye, ubertaksi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim