Anlık Bildirim

Ubisoft, hacklenmenin eşiğinden döndü: 900GB'lık veri çalınacaktı!

Oyun şirketlerine yönelik siber saldırılar devam ediyor. Insomniac Games'in ardından Ubisoft ta hackerların hedefi oldu. Hackerlar başarılı olabilseydi 900GB'lık veri internete sızdırılacaktı.
ubisoft hack 900 gb veri Tam Boyutta Gör
Insomniac Games’e yönelik 1 terabayttan fazla verinin internete sızdırıldığı büyük fidye yazılımı saldırısının ardından Ubisoft ta hacklenmenin eşiğinden döndü. Neyse ki, Ubisoft’un güvenlik ekibi zarara uğramadan siber saldırıyı durdurmayı başardı.

900GB'lık verinin çalınması engellendi!

Hackerlar, Ubisoft’un ne olduğunu fark edip erişimi kesene kadar yaklaşık 48 saat boyunca şirketin verilerine erişebildi. Saldırganların bu süre zarfında SharePoint, Confluence ve Microsoft Teams’in yanı sıra dahili sistemlere erişimi vardı ancak bu düzeyde erişime rağmen neredeyse hiçbir veri açığa çıkmadı.

Hackerlar hedefledikleri 900GB’lık veriyi çalamadan erişimi kaybettiklerinden saldırının çok önemli sonuçlar doğurmadığı söyleniyor. Beyond Good & Evil 2’ye ait ekran görüntüleri dışında sızdırılan bir veri yok. Ancak, Insomniac Games için durum felaket. Marvel’s Wolverine, PC’ye gelecek Marvel’s Spider-Man 2, çalışanların kişisel verileri, bütçe planı dahil pek çok veri sızdırıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim