Anlık Bildirim

Unity çalışanları şirketin ordu için çalışmasından memnun değil

Vice'ın yayınladığı rapora göre bazı Unity çalışanları şirketin ordu için çalışıyor olmasından memnun değil. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Unity çalışanları ordu ile çalışıılmasından memnun değil Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasını takip edenler Unity'i tanıyordur. Sektörün önemli oyun motorlarından birisi olan Unity'yi birçok oyunda görebiliyoruz. Ancak bilindiği gibi Unity'nin ABD ordusuyla da bir ortaklığı var. Son raporlar ise çalışanların bu konuda hiç mutlu olmadığı yönünde.

Unity Çalışanları Memnun Değil

Vice'da yayınlanan bir rapora göre üç isimsiz kaynak, şirketteki bazı çalışanların bu konu hakkında memnun olmadıklarını belirtmiş. Kaynakların iddiasına göre bazı Unity çalışanları, üzerinde çalıştıkları projelerin orduya verileceğinden veya verildiğinden haberi yokmuş. Yöneticilere ise projeler hakkında bilgi verilirken "askeri" denmemesi ya "hükümet" ya da "savunma" başlığı altında sunulması gerektiği söylenmiş. Ayrıca yapılanların gerçek savaşta kesinlikle kullanılmayacağı da eklenmiş.

Unity CEO'su John Riccitiello'nun ortaya çıkan notlarına göre Unity çalışanların büyük bir bölümü şirketin askeri projelerle ilgili çalıştığını ya bilmiyormuş ya da yeni öğrenmiş

Teknoloji ve oyun tarafında devletin askeri projeleri için çalışan tek firma Unity değil. Ayrıca Epic Games ve Microsoft'un da çalıştığı biliniyor. Ancak Unity çalışanlarına ne için çalıştıkları söylenmemesi bir hayli kötü bir durum. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim