Anlık Bildirim

240 W şarj gücüne sahip yeni USB Type-C sürümü tanıtıldı: Adaptör tarih oluyor

USB bağlantı noktaları ve kablolar için standart geliştirmekten sorumlu USB-IF organizasyonu, USB-C standardının 240 W şarjı mümkün kılan yeni bir sürümünü tanıttı.

USB Type-C 2.1 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Kar amacı gütmeyen kuruluş USB-IF, güncellenmiş USB Type-C 2.1 sürümünü tanıttı. Sürüm 2.1, bağlantı noktası üzerinden 240 W'a kadar güç aktarımını destekleyecek. Bu da 4K monitörlere, yazıcılara ve hatta güce aç oyun odaklı dizüstü bilgisayarlara güç sağlamak için kullanılmasına izin verecek. Öte yandan şu anki teknoloji ise 100 watt'a kadar gücü destekliyor. 

USB, kullanışlı ancak sınırlı işlevselliğe sahip bir teknoloji olarak piyasaya çıktı. Klavyeleri, mouse'ları, yazıcıları ve benzer çevre birimlerini bilgisayarlara bağlamak için kullanıldı. Daha sonra Firewire ve diğer yüksek hızlı bağlantı noktalarının yerini aldı. Ek olarak, sadece veri iletimi için değil, aynı zamanda kompakt elektronik cihazların güç beslemesi için de giderek daha fazla kullanılmakta.

USB Type-C 2.1 tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Birçok teknolojik alete güç verecek

Artık birçok çevre birimine güç sağlamak için adaptörlere gerek kalmayacak ve tek bir kablo yeterli olacak. 240W'ı destekleyen kabloların belirli teknik gereksinimleri karşılaması gerektiğini belirtmek gerekiyor. USB-IF, kullanıcıların yanlışlıkla yanıltılmalarını önlemek için bu kabloların özel olarak etiketleneceklerini açıkladı. Yeni kablolar EPR (Genişletilmiş Güç Aralığı) olarak işaretlenecek, 5 ampere kadar akımları ve 50 volta kadar gerilimleri destekleyecek.

Uzmanlara göre, yeni teknoloji, çoğu modern monitör, oyun dizüstü bilgisayarı ve diğer cihazların kullanıcıları için faydalı olacak. Ancak, çok daha fazla güç tüketen güçlü donanıma sahip cihazlar, oyun bilgisayarları ve lazer yazıcılar için uygun olmayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27362 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
usb, USB Type-C 2.1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim