Son Aramalarınız TEMİZLE
    Genel Hızlı Tercihler Sıfırla
    Header'ı Tuttur
    Header'da Teknoloji Gündemi
    Anasayfa
    Büyük Slayt ve Popüler Haberler
    Döşeme Stili Ana Akış
    Kaydırarak Daha Fazla İçerik Yükle
    İçerikleri Yeni Sekmede Aç
    Detay Sayfaları
    Kaydırarak Sonraki Habere Geçiş
    Renk Seçenekleri
    Gece Modu (Koyu Tema)
    Sadece Videolar için Gece Modu
    indirim kodu
    Anlık Bildirim

    Uzaktan eğitim platformları hakkında KVKK'dan açıklama

    Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), uzaktan eğitim platformları kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bir açıklama yayınladı. Kanunun 3 maddesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
    (1 yıl)
    6,5b
    1
    2
    Güvenlik
    Yazar
    Oy Ver

    Karantina günlerinde öğretmenler eğitimlerini canlı sınıf uygulamaları üzerinden sürdürüyor. Bu süreçte Zoom, Teams, Skype, Hangouts vb. uygulamalar tercih ediliyor.

    Kullanılan platformlar yapancı platformlar olduğu için veliler güvenlik endişesi yaşıyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, bu platformlar hakkında açıklamada bulundu.

    Uzaktan eğitimde kullanılacak uygulamaların 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5. ve 6. maddelerine, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 9. maddesine uygun olarak kullanılması gerekiyor. Örneğin bu maddelere göre yabancı uygulamaların KVKK’nın belirlediği “güvenilir ülkeler”de geliştirilmiş olması ve kullanıcının kendi verilerinin işlenmesine yönelik açık rızasının olması gerekiyor.

    KVKK’nın açıklaması şöyle:

    "Uzaktan eğitim platformlarında, öğrencilerin ad ve soyadları gibi kişisel verileri ile ses ve görüntü gibi biyometrik veri kapsamında değerlendirilebilecek bazı özel nitelikli kişisel verilerinin işlendiği görülmektedir.

    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5 inci maddesinde kişisel verilerin işlenme şartları, 6 ncı maddesinde ise biyometrik verilerin dâhil olduğu özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları belirlenmiştir. Bu noktada, kişisel verilerin Kanunun 5 inci ve/veya 6 ncı maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak işlenmesi gerekmektedir.

    Bununla birlikte uzaktan eğitim amacıyla kullanılan yazılımların birçoğunun bulut hizmet sağlayıcılar aracılığıyla hizmet verdiği ve bu yazılımlara ait veri merkezlerinin çoğunlukla yurt dışında olduğu gözlemlenmektedir. Veri merkezleri yurtdışında olan platformların kullanılması durumunda yurtdışına veri aktarımı söz konusu olacağından, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 9 uncu maddesinde belirtilen şartlara uygun olmayan aktarımların Kanunun ihlali anlamına gelebileceği unutulmamalıdır.

    Bu bağlamda, uzaktan eğitim hizmeti amacıyla kullanılan bu platformların gerekli veri güvenlik tedbirlerini alıp almadıkları ile ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından hazırlanan “Kişisel Veri Güvenliği Rehberi (İdari ve Teknik Tedbirler) ile Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 31/01/2018 tarihli ve 2018/10 sayılı “Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesinde Veri Sorumlularınca Alınması Gereken Yeterli Önlemler" Kararı göz önünde bulundurulmalıdır.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



    Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
    En Beğenilen Yorumlar Yorum Yaz
    michael01 (Hakan H) 1 yıl ( Mesaj Silindi ) en beğenilen
    Çalınana kredileri kartları ne oldu ey KVKK ? Kanunları hatırlamayı bırak da uygulamaya geç.

    Yorumlar (2)

    Yorum Yaz Forumda Gör
    K Kemptt 10 ay ( Mesaj Silindi )
    Ödevler için Moodle ve çevrimiçi dersler için Zoom kullanıyoruz. Atilim Üniversitesi'nde üçüncü yılımdayım.


    @buyessays
    michael01 (Hakan H) 1 yıl ( Mesaj Silindi ) en beğenilen
    Çalınana kredileri kartları ne oldu ey KVKK ? Kanunları hatırlamayı bırak da uygulamaya geç.
    Yorum Yaz Forumda Yanıtla
    Nasıl eklemek istersiniz?
    Sorgu:
    Önceki ve Sonraki İçerikler
    Daha Yeniler 1 yıl SK Hynix, 6500 MB/s’ye ulaşabilen PE8000 sürücülerini duyurdu 1 yıl Galaxy Note 9'ların ekranında sararma sorunu ortaya çıktı 1 yıl ASUS 7.5 mm inceliğinde 2 yeni freesync monitörünü duyurdu 1 yıl Crucial NVME SSD ailesini P2 ile genişletti 1 yıl Aktif Gürültü Engellemesi iyi "Energy Sistem Travel 7'yi denedik" 1 yıl Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı: 4117 1 yıl Willow Cove çekirdekli Core i7-1185G7’nin ilk testi beklentilerin gerisinde 1 yıl 2021 Fiat Strada pickup tanıtıldı 1 yıl Zoom hakkında ilk dava geldi 1 yıl Superonline upload hızını artırdı şimdi sıra Türk Telekom’da! 1 yıl Xiaomi, Apple HomePod'a benzeyen bir akıllı hoparlör tasarladı 1 yıl Twitter’ın kurucusu koronavirüs ile mücadele için 1 milyar dolar bağışladı 1 yıl AMD Ryzen 9 4900U geliyor 1 yıl WhatsApp Android daha gelişmiş arama ve daha güvenli yedekleme sunacak 1 yıl Netflix’e ebeveyn denetimi geldi: PIN kodu dönemi başladı 1 yıl Pandemi İzolasyon Takip Projesi başlıyor! Peki nasıl uygulanacak? 1 yıl Oppo Reno Ace 2'nin yüksek kaliteli görselleri yayınlandı 1 yıl Gears 5 kısa süreliğine Steam'de oynaması ücretsiz oldu 1 yıl Samsung, televizyonlarında Sharp'ın LCD panellerini kullanacak 1 yıl Dell XPS 15 ve 17’nin fotoğrafları sızdırıldı 1 yıl GÖRÜNTÜLENEN Uzaktan eğitim platformları hakkında KVKK'dan açıklama Sonraki KOVİD-19 salgınının merkezi Wuhan’da karantina kaldırıldı 1 yıl EBA uzaktan eğitim için uygun fiyatlı tablet ve bilgisayarlar 1 yıl Samsung 11 ve 12.4 inçlik iki yeni amiral gemisi tablet hazırlıyor 1 yıl Türkiye koronavirüs haritası: İşte illere göre vakaların dağılımı 1 yıl Çıkışı süresiz olarak ertelenen The Last of Us 2, bu kez de PlayStation Store’dan kaldırıldı 1 yıl Facebook'tan çiftler için uzakları yakın eden eden uygulama: Tuned 1 yıl HiSilicon Kirin 985 çipseti test sonuçları çıktı 1 yıl PS5 kontrolcüsü DualSense resmen tanıtıldı 1 yıl LEGO Super Mario setlerinin tarihi ve çıkış fiyatı belli oldu 1 yıl Intel H81 yongasetini emekliye ayırıyor 1 yıl Türk koronavirüs takip uygulaması geliştirildi 1 yıl Dünyanın ilk Mini LED ekranlı dizüstü bilgisayarı satışa çıktı 1 yıl Fiyatı iyice düşürmek iyi bir şey mi? "TP-Link Deco E4 incelemesi" 1 yıl iOS 13.4.1 yayınlandı: FaceTime ve Bluetooth sorunları çözüldü 1 yıl İşte Windows 10'un yeni Başlat menüsü 1 yıl Dünya Merkür yolcusu BepiColombo'ya veda edecek 1 yıl Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı: 34109 1 yıl Netflix'in aksiyon dolu yeni filmi Extraction'dan ilk fragman 1 yıl Valorant, Türkçe seslendirmeyle birlikte Kapalı Beta'ya başladı 1 yıl Yeni Huawei MatePad'in teknik özellikleri ortaya çıktı Daha Eskiler
    Yeni Haber
    şimdi
    Geri Bildirim