Son Aramalarınız TEMİZLE
    Genel Hızlı Tercihler Sıfırla
    Header'ı Tuttur
    Header'da Teknoloji Gündemi
    Anasayfa
    Büyük Slayt ve Popüler Haberler
    Döşeme Stili Ana Akış
    Kaydırarak Daha Fazla İçerik Yükle
    İçerikleri Yeni Sekmede Aç
    Detay Sayfaları
    Kaydırarak Sonraki Habere Geçiş
    Renk Seçenekleri
    Gece Modu (Koyu Tema)
    Sadece Videolar için Gece Modu
    indirim kodu
    Alternatif Görünümler
    Anlık Bildirim

    Uzaktan eğitim platformları hakkında KVKK'dan açıklama

    Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), uzaktan eğitim platformları kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bir açıklama yayınladı. Kanunun 3 maddesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
    6 ay
    5,7b
    1
    2
    Güvenlik
    Abone ol
    Yazar
    Oy Ver

    Karantina günlerinde öğretmenler eğitimlerini canlı sınıf uygulamaları üzerinden sürdürüyor. Bu süreçte Zoom, Teams, Skype, Hangouts vb. uygulamalar tercih ediliyor.

    Kullanılan platformlar yapancı platformlar olduğu için veliler güvenlik endişesi yaşıyor. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, bu platformlar hakkında açıklamada bulundu.

    Ayrıca Bkz. "Zoom'un habersiz para kestiği iddiası doğru değil! MEB'den açıklama geldi"

    İlginizi Çekebilir Avatar Koronavirüs takip uygulamaları kişisel verilerin gizliliğini ihlal eder mi? KVKK açıkladı

    Uzaktan eğitimde kullanılacak uygulamaların 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5. ve 6. maddelerine, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 9. maddesine uygun olarak kullanılması gerekiyor. Örneğin bu maddelere göre yabancı uygulamaların KVKK’nın belirlediği “güvenilir ülkeler”de geliştirilmiş olması ve kullanıcının kendi verilerinin işlenmesine yönelik açık rızasının olması gerekiyor.

    KVKK’nın açıklaması şöyle:

    "Uzaktan eğitim platformlarında, öğrencilerin ad ve soyadları gibi kişisel verileri ile ses ve görüntü gibi biyometrik veri kapsamında değerlendirilebilecek bazı özel nitelikli kişisel verilerinin işlendiği görülmektedir.

    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5 inci maddesinde kişisel verilerin işlenme şartları, 6 ncı maddesinde ise biyometrik verilerin dâhil olduğu özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları belirlenmiştir. Bu noktada, kişisel verilerin Kanunun 5 inci ve/veya 6 ncı maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak işlenmesi gerekmektedir.

    Bununla birlikte uzaktan eğitim amacıyla kullanılan yazılımların birçoğunun bulut hizmet sağlayıcılar aracılığıyla hizmet verdiği ve bu yazılımlara ait veri merkezlerinin çoğunlukla yurt dışında olduğu gözlemlenmektedir. Veri merkezleri yurtdışında olan platformların kullanılması durumunda yurtdışına veri aktarımı söz konusu olacağından, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 9 uncu maddesinde belirtilen şartlara uygun olmayan aktarımların Kanunun ihlali anlamına gelebileceği unutulmamalıdır.

    Bu bağlamda, uzaktan eğitim hizmeti amacıyla kullanılan bu platformların gerekli veri güvenlik tedbirlerini alıp almadıkları ile ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından hazırlanan “Kişisel Veri Güvenliği Rehberi (İdari ve Teknik Tedbirler) ile Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 31/01/2018 tarihli ve 2018/10 sayılı “Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesinde Veri Sorumlularınca Alınması Gereken Yeterli Önlemler" Kararı göz önünde bulundurulmalıdır.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur."



    Yorum Yaz Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
    Daha Fazla Video
    donanimhabercom Instagram

    En gerçekçi yapay et

    bahtiyaruckun

    3D yazıcıya en kısa zamanda ötv geliyor zam geliyor desenize

    4 hafta önce
    Ankaratıplı

    içine etin besin değerlerini entegre etsinler ya da çok fazla abarttım

    1 ay önce
    Barni Moloztaş

    3D YAZICIYA BAS ÖTV BASSSSSS

    1 ay önce
    En Beğenilen Yorumlar Tümünü Genişlet Yorum Yaz
    michael01 (Hakan H) 6 ay en beğenilen
    Çalınana kredileri kartları ne oldu ey KVKK ? Kanunları hatırlamayı bırak da uygulamaya geç.
    Yorumlar (2) Yorum Yaz Forumda Gör
    Kemptt 3 ay
    Ödevler için Moodle ve çevrimiçi dersler için Zoom kullanıyoruz. Atilim Üniversitesi'nde üçüncü yılımdayım.


    @buyessays
    michael01 (Hakan H) 6 ay en beğenilen
    Çalınana kredileri kartları ne oldu ey KVKK ? Kanunları hatırlamayı bırak da uygulamaya geç.
    Yorum Yaz Forumda Yanıtla
    Nasıl eklemek istersiniz?
    Sorgu:
    Önceki ve Sonraki İçerikler
    Daha Yeniler 6 ay SK Hynix, 6500 MB/s’ye ulaşabilen PE8000 sürücülerini duyurdu 6 ay Galaxy Note 9'ların ekranında sararma sorunu ortaya çıktı 6 ay ASUS 7.5 mm inceliğinde 2 yeni freesync monitörünü duyurdu 6 ay Crucial NVME SSD ailesini P2 ile genişletti 6 ay Aktif Gürültü Engellemesi iyi "Energy Sistem Travel 7'yi denedik" 6 ay Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı: 4117 6 ay Willow Cove çekirdekli Core i7-1185G7’nin ilk testi beklentilerin gerisinde 6 ay 2021 Fiat Strada pickup tanıtıldı 6 ay Zoom hakkında ilk dava geldi 6 ay Superonline upload hızını artırdı şimdi sıra Türk Telekom’da! 6 ay Xiaomi, Apple HomePod'a benzeyen bir akıllı hoparlör tasarladı 6 ay Twitter’ın kurucusu koronavirüs ile mücadele için 1 milyar dolar bağışladı 6 ay AMD Ryzen 9 4900U geliyor 6 ay WhatsApp Android daha gelişmiş arama ve daha güvenli yedekleme sunacak 6 ay Netflix’e ebeveyn denetimi geldi: PIN kodu dönemi başladı 6 ay Pandemi İzolasyon Takip Projesi başlıyor! Peki nasıl uygulanacak? 6 ay Oppo Reno Ace 2'nin yüksek kaliteli görselleri yayınlandı 6 ay Gears 5 kısa süreliğine Steam'de oynaması ücretsiz oldu 6 ay Samsung, televizyonlarında Sharp'ın LCD panellerini kullanacak 6 ay Dell XPS 15 ve 17’nin fotoğrafları sızdırıldı 6 ay GÖRÜNTÜLENEN Uzaktan eğitim platformları hakkında KVKK'dan açıklama Sonraki KOVİD-19 salgınının merkezi Wuhan’da karantina kaldırıldı 6 ay EBA uzaktan eğitim için uygun fiyatlı tablet ve bilgisayarlar 6 ay Samsung 11 ve 12.4 inçlik iki yeni amiral gemisi tablet hazırlıyor 6 ay Türkiye koronavirüs haritası: İşte illere göre vakaların dağılımı 6 ay Çıkışı süresiz olarak ertelenen The Last of Us 2, bu kez de PlayStation Store’dan kaldırıldı 6 ay Facebook'tan çiftler için uzakları yakın eden eden uygulama: Tuned 6 ay HiSilicon Kirin 985 çipseti test sonuçları çıktı 6 ay PS5 kontrolcüsü DualSense resmen tanıtıldı 6 ay LEGO Super Mario setlerinin tarihi ve çıkış fiyatı belli oldu 6 ay Intel H81 yongasetini emekliye ayırıyor 6 ay Türk koronavirüs takip uygulaması geliştirildi 6 ay Dünyanın ilk Mini LED ekranlı dizüstü bilgisayarı satışa çıktı 6 ay Fiyatı iyice düşürmek iyi bir şey mi? "TP-Link Deco E4 incelemesi" 6 ay iOS 13.4.1 yayınlandı: FaceTime ve Bluetooth sorunları çözüldü 6 ay İşte Windows 10'un yeni Başlat menüsü 6 ay Dünya Merkür yolcusu BepiColombo'ya veda edecek 6 ay Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı: 34109 6 ay Netflix'in aksiyon dolu yeni filmi Extraction'dan ilk fragman 6 ay Valorant, Türkçe seslendirmeyle birlikte Kapalı Beta'ya başladı 6 ay Yeni Huawei MatePad'in teknik özellikleri ortaya çıktı Daha Eskiler
    Yeni Haber
    şimdi
    Geri Bildirim