Anlık Bildirim

Barack Obama: 2030 itibariyle Mars'a insan göndermeye başlıyoruz

ABD başkanı Barack Obama, Amerika olarak Mars'a gitmeye kararlı olduklarını söyledi. Obama, 2030'lu yıllarda ilk insanı Kızıl Gezegen yüzeyine indireceklerini ifade ediyor.
Önümüzdeki ay görev süresinin sonuna gelecek olan Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri olarak Mars'a gitmeye kararlı olduklarını açıkladı. 2030'lu yıllar itibariyle Kızıl Gezegen'e ilk insanı göndereceklerini ifade eden Obama ayrıca bu tarihi göreve dair bazı detaylara da yer verdi.
Mars'a gidiş yolunda hem devletin hem de özel yatırımcıların ortaklaşa çalışmaları gerektiğini belirten Obama,"Bu anlamda iyi bir yolda olduğumuzu söyleyebiliriz. Önümüzdeki iki yıl içerisinde iki özel şirket(SpaceX ve Boeing) Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot taşımaya başlayacak. Bir sonraki adımsa Dünya yörüngesinin sınırlarını da aşıp çok daha uzaklara ulaşmak olacak." ifadelerini kullandı.


Dünya yörüngesini aşıp başka gezegenlere ulaşmak için yapay yaşam ortamlarına ihtiyaç olduğunu da belirten başkan Obama,"Şu anda bazı özel şirketlerle beraber astronotların Mars'da sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlayacak derin uzay habitatları(deep space habitat) üzerinde çalışıyoruz." sözlerine yer verdi

"Amerika'nın uzay hikayesinde yeni bölüm: Mars'a insan göndermek"

Uzay araştırmalarına verdiği önemle de bilinen ABD başkanı Barack Obama, CNN üzerinden yayınladığı yazısında da,"Amerika'nın uzaydaki hikayesinin yeni bölümü için hedefimizi belirledik: Mars'a 2030'lu yıllar içerisinde astronot gönderip güvenli bir şekilde Yeryüzü'ne geri getirmek." sözlerine kullanırken ayrıca nihai planın da Kızıl Gezegen üzerinde uzun süreli bir yaşam kurmak olduğunu belirtti.

Başkan Obama ayrıca NASA'nın Mars planlarına dair gelen eleştirilere de cevap verdi. Böylesine dev bir sıçramanın ("giant leap") kolay gerçekleşmediğini yazan Obama,"Bilimsel keşifler aniden gerçekleşmiyor; yıllarca süren testler, sabır ve eğitime olan ulusal bağlılık bu yolda olmazsa olmazlarımız." ifadelerine yer verdi.

Obama, 11 Ekim Salı günü CNN üzerinden yayınladığı bu yazısında herhangi bir özel şirketin ismini kullanmadı ancak insanlı Mars görevleri denilince tabi akıllara da hemen SpaceX gelmiyor değil. Zira Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, bildiğiniz gibi NASA'dan çok daha önce, 2024 yılı itibariyle ilk insanı Mars'a göndermeyi hedefliyor. Bakalım ABD'nin tecrübeli uzay ajansı ve yine ABD'nin yenilikçi uzay şirketi arasındaki bu çekişmenin sonucu ne olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3193 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Mars ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim