Anlık Bildirim

Van Gogh APU’ları RDNA2 ve Zen 2’yi düşük güç tüketimli dizüstülere getirecek

AMD masaüstü pazarına RDNA2 mimarisini sunma hazırlıklarını yaparken dizüstü kanadına da yeni çözümler geliştiriyor. Van Gogh, düşük güç tüketimli dizüstüler için güncel iGPU mimarisiyle gelecek.

Van Gogh APU’ları RDNA2 ve Zen 2’yi düşük güç tüketimli dizüstülere getirecek Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan AMD’nin yol haritası önümüzdeki dönemde sunulacak yeni APU’ların anahtar özelliklerini açığa çıkarmıştı. Van Gogh’a dair yeni detaylar var.

Van Gogh

Moore’s Law is Dead’in son paylaşımına göre Van Gogh PC kanadında sunulması beklenen konfigürasyonun dışında bir yapıyla karşımıza çıkacak.

Güncel konsollarda da olduğu gibi Zen 2 mimarili çekirdeklerle RDNA 2 mimarili iGPU’nun aynı çatı altında buluşacağı APU’lar 4 çekirdekli 1 adet CCX’ten oluşacak  ve TSMC’nin 7 nm sürecinden geçecek. Yonganın I/O biriminin de CPU-GPU ikilisiyle aynı pakete taşınacak olması monolitik tasarımla sonuçlanacak.

 Ayrıca Renoir APU’larına benzer şekilde önbellek tarafında gidilecek kırpmalar sayesinde maliyet düşürülürken daha kompakt bir yapıya ulaşılmış olunacak.

8 CU’dan oluşacak RDNA 2 mimarili entegre grafik birimi sayesinde grafik kanadında Cezanne’den daha performanslı olması beklenen APU’lar genel sistem performansı başlığında düşük güç tüketimi ve Zen 2 çekirdekleri nedeniyle geriye düşeceğini söyleyebiliriz.

Son olarak Tiger Lake-U işlemcilerinin soketinden daha kompakt yapısıyla öne çıkan FP3 sokete oturacak Van Gogh çözümleri 7.5-15 wattlık TDP bütçesi dahilinde görev yapacak. Bellek tarafında ise RDNA 2 mimarili kartlardaki Infinity Cache’in yer almasının beklenmediği modeller LPDDR5 belleklerle çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim