Anlık Bildirim

Volkswagen, Rusya'daki varlıklarını satarak ülkeden çekildi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırım çağrısına birçok otomotiv üreticisi kulak vermiş ve Rusya'dan çekilme kararı almıştı. Bu çağrıya uyan şirketlere Volkswagen de katıldı.

Volkswagen, Rusya'daki varlıklarını satarak ülkeden çekildi Tam Boyutta Gör
Rusya'daki fabrika dahil olmak üzere tüm varlıklarını satan Volkswagen, böylece ülkeden resmi olarak çekilmiş oldu. Alman üretici, satış için Moskova merkezli bir şirket olan Avilon ile el sıkıştı.

Anlaşmanın değeri için resmi bir açıklama yapılmadı fakat Avilon'un yaklaşık 125 milyon dolar ödediği belirtiliyor. Böylece şirket, Volkswagen'in Rusya operasyonlarını ve yıllık 225 bin araç üretme kapasitesine sahip Kaluga fabrikasını satın almış oldu.

Volkswagen, anlaşma ile ilgili çok kısa bir basın açıklaması paylaştı. Anlaşmanın Rus hükûmet yetkilileri tarafından onaylandığını duyuran şirket, satışın dağıtım ve satış sonrası hizmetlerden depolama ve finansal hizmetlere kadar tüm faaliyetleri kapsadığını açıkladı.

Volkswagen, 2007'de açtığı Kaluga fabrikasını inşa etmek için 774 milyon euro harcadı ve 2009'da tam ölçekli üretime ulaştı. Şirket, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra tesisteki faaliyetlerini durdurdu fakat 4 bin çalışanın maaşlarını ödemeye devam etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2678 kez okundu.
16 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, rusya ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim