Anlık Bildirim

WD OptiNAND ile HDD kapasiteleri artıyor

WD OptiNAND teknolojisi ile HDD sürücüsüne entegre edilen NAND bellek modülü meta verileri üzerine alırken sürücüde belirli bir miktar da yer açılmasını sağlıyor.

WD OptiNAND tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Satış rakamları ve hız anlamında SSD’lerin gerisinde kalsa da maliyet ve kapasite anlamında HDD’ler halen ilk tercih durumunda. Üreticiler yeni teknolojilerle kapasite yarışını SSD’lere bırakmamaya kararlı.

WD OptiNAND nedir?

Western Digital tarafından tanıtılan OptiNAND adındaki yeni teknoloji HDD devre kartı üzerinde bir NAND bellek, kontrolcü ve yazılımı entegre ederek tümleşik bir yonga ortaya çıkarıyor. 

Aslında HDD ve SSD bir arada kullanılan melez çözümler var ancak farklı sürücülerin yönetimi ile DRAM kullanımının maliyetleri OptiNAND çözümünü önemli hale getiriyor. Yerleşik bir NAND bellek hem maliyetleri düşürüyor hem yönetimi kolaylaştırıyor. 

20TB disk için 64-katmanlı 64GB bir TLC/SLC iNAND kullanan sistem sürücünün meta verilerini üzerinde tutuyor ve güç kesilmelerine karşı 100MB kapasiteden daha fazlasını koruyabiliyor. 

WD OptiNAND teknolojisi Tam Boyutta Gör

Optimizasyonlar sayesinde HDD sürücünün verimliliği ve hızı artarken belirli bir oranda yer açılmış da oluyor. Ayrıca akıllı yazılımlar NAND üzerinde daha hızlı çalışarak akıcı bir sistem ortaya çıkarıyor. Yine PMR teknolojisinde plaka başına 2.2TB gibi daha büyük kapasiteler de mümkün oluyor. 

WD OptiNAND teknolojisi ilk etapta 22TB veya 24TB gibi yüksek kapasiteli HDD sürücülerde kullanılacak ancak Western Digital halen ortaklarıyla geliştirme aşamasında olduğu için net bir tarih veremiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim