Anlık Bildirim

MediaTek’ten Wi-Fi 7 atağı

Mevcut hızların iki katına kadar çıkabilecek olan Wi-Fi 7 teknolojisi için çalışmalar hızlandı. MediaTek ilk Wi-Fi 7 çözümlerini kısa süre sonra tanıtmayı planlıyor. 

Wi-Fi 7 geliyor Tam Boyutta Gör

Wi-Fi 7 teknolojisi için nihai standartların 2024 yılında tamamlanması beklenirken üreticiler mevcut tanımlama ile ilk ürünlerini geliştirmeye başladı. MediaTek sektörün ilk Wi-Fi 7 yongasını hazırlıyor. 

Wi-Fi 7 neler sunuyor?

Wi-Fi 6 standardı daha çok kapasiteyi arttırmak ve daha fazla cihaza daha verimli bağlantı sunmak amacını taşıyordu. 2.5GHz ve 5GHz frekanslarına sahip olan WiFi 6 standardı 9.6Gbps veri aktarım oranlarına ulaşabiliyordu.

Wi-Fi 6E standardı ise bunlara ek olarak 6GHz frekansı ile yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan uygulamalar için yüksek veri çıkışları ve kapsama alanı sağlıyordu. Veri aktarım oranları ise aynı kalıyordu. 

Wi-Fi 7 teknolojisi ise IEEE 802.11be olarak biliniyor ve daha yüksek bant genişlikleri ile daha yüksek verimliliklere ulaşıyor. Bu teknolojide dijital modülasyon ağı 1024’ten 4096’ya çıkıyor. Teorik veri aktarım hızları ise 20Gbps civarında gerçekleşiyor. Yine gecikmeler de en aza indiriliyor. 

MediaTek önümüzdeki CES 2022 fuarında Wi-Fi 7 temelinde geliştirdiği ilk çözümlerini tanıtacak. Firma çözümlerin komşu evlerde birbirleri ile iletişime geçeceğini de ifade ediyor. Bununla birlikte ilk örnekler gelecek yılın ilk yarısında görücüye çıkacak. Kullanıma sunulması ise yine 2023 yılını bulacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7171 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wi-fi 7, mediatek ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim