Anlık Bildirim

Windows 10'a ekran kaydetme uygulaması geliyor

Gelen yeni bilgilere göre Windows 10 işletim sistemine, ekrandaki eylemleri video veya GIF formatında kaydedebileceğiniz yeni bir araç eklenecek.

Windows 10'a ekran kaydetme uygulaması geliyor Tam Boyutta Gör

Çevrimiçi kaynaklara göre, Windows 10'da işletim sisteminde ekranda neler olup bittiğini video olarak kaydedebileceğiniz ve dosyaları GIF formatında da alabileceğiniz yeni bir uygulama geliyor.

Basit ve işlevsel bir uygulama olacak

Microsoft'taki geliştiriciler video kaydetmek ve GIF'ler oluşturmak için Video GIF Editor adlı küçük bir uygulama başlatmaya hazırlanıyorlar. Ekranda olup bitenleri kaydetme yeteneği, daha önce Microsoft'un Windows 10'a ayrı bir uygulama olarak eklemediği bir özellikti. Şu anda, Xbox Game Bar özelliği oyunlarda eylemlerinizi kaydetmenize olanak tanıyor. Önümüzdeki günlerde ücretsiz PowerToys yardımcı programları paketine yapılacak yeni bir güncellemeyle birlikte, basit bir video kayıt ve GIF kaydetme aracı da kullanıma sunulacak.

Windows 10'a ekran kaydetme uygulaması geliyor

Video GIF Editor tüm bunların yanında Kaydedilen klipleri düzenlemek için bazı araçlar da sunacak. Ancak  videoyu GIF'e dönüştürme özelliğinin en azından başlangıçta desteklenmeyeceği belirtilmiş. Mevcut verilere göre, ekran kaydetme aracı Win + Shift + R klavye kısayoluna basılarak başlatılabilecek. Microsoft'un yeni uygulaması, ScreenToGIF gibi zengin özelliklere sahip muadillerine basit bir alternatif olacak. Geliştiricilerin temel kayıt düzenleme yeteneklerini de sağlayacak basit ve verimli bir video kayıt uygulaması oluşturmayı planladıkları da sızan bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim