Anlık Bildirim

AMD işlemcilerin, Steam kullanıcıları arasındaki payı yüzde 25'i aştı

ABD merkezli mikroçip üreticisi AMD, Zen mimarisi sayesinde CPU pazarında yükseliş göstermeye devam ediyor. Son veriler Steam kullanıcıları arasında yapılan anketten geldi.

AMD işlemcilerin, Steam kullanıcıları arasındaki payı yüzde 25'i aştı Tam Boyutta Gör

Lisa Su liderliğindeki AMD, Zen mimarisi sayesinde CPU pazarında zafer üstüne zafer kazanmaya devam ediyor. Bir diğer önemli dönüm noktası ise, Steam kullanıcıları arasında yapılan aylık anketlerde, şirketin işlemcilerinin payının şimdiden yüzde 25'ten fazla olması (Eylül'de %25.75'e karşı Ağustos'ta %24.91) ve bu rakam her ay yaklaşık yüzde 1 puan artmakta.

AMD, Intel rekabeti kızışıyor

Şimdi, yeni yongaları piyasaya sürmenin eşiğinde olan AMD, yeni işlemcilerini, şirketin daha önce hiç yapmadığı üzere oyun odaklı olarak tanıtıyor. Zira geçtiğimiz on yılda AMD işlemciler, neredeyse her zaman Intel'e kıyasla oyunlarda dezavantajlı durumda kalmıştı. 2011'in başlarında AMD, Bulldozer'ın çok çekirdekli mimarisi nedeniyle popülerlik kazanmaya karar verdi ve uzun bir süre şirketin işlemcileri oyun PC'leri için en iyi seçenek haline geldi.

AMD işlemcilerin, Steam kullanıcıları arasındaki payı yüzde 25'i aştı Tam Boyutta Gör

Bugün, Zen 2 mimarisine sahip mevcut Ryzen 3000 masaüstü işlemciler, 2006'dan beri ilk kez AMD, oyun karşılaştırmalarında Intel ile aynı seviyede, hatta bazen rakibini geride bırakıyor. Şirketin Zen 3 mimarisine sahip yeni Ryzen 5000 işlemcileri gerçekten oyun mükemmelliği sunabiliyorsa, pazar payında AMD'nin lehine büyük bir değişiklik görebiliriz. Halihazırda AMD, zorlu dizüstü bilgisayar pazarında bile Intel ile arasındaki boşluğu hızla kapatıyor. Oyun yarışında Intel'i yenebilirse, bir bütün olarak tüketici pazarına hakim olma şansı mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6747 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim