Anlık Bildirim

Windows 10X ilk önce klasik dizüstü bilgisayarlara gelecek

Microsoft çift ekranlı cihazlar için tasarladığı Windows 10X ile ilgili planlarını değiştirdi. Yeni işletim sistemi ilk olarak klasik dizüstü bilgisayarlar için kullanıma sunulacak.

Windows 10X ilk önce klasik dizüstü bilgisayarlara gelecek Tam Boyutta Gör

Microsoft, resmi Windows blogunda şirketin ürün şefi Panos Panay’ın imzasını taşıyan bir yazı yayınladı. Deneyimli yönetici, Windows 10X işletim sisteminin ilk olarak, tek ekranlı klasik dizüstü bilgisayarlar için kullanıma hazırlandığını resmen açıkladı.

Yeni işletim sistemi esasında Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar için tasarlanmıştı ancak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid 19) pandemisi, şirketin planlarını değiştirmesine neden oldu.

Windows 10X ilk önce klasik dizüstü bilgisayarlara gelecek Tam Boyutta Gör

Çift ekranlı cihaz gecikecek

Yazılım devinin mevcut salgın durumu nedeniyle çift ekranlı cihazını önümüzdeki yıla ertelemek zorunda kaldığı belirtiliyor. Hal böyle olunca da şirket yeni işletim sistemi için odak noktasını tek ekranlı cihazlara kaydırdı.

Windows 10X ilk çıkışını dizüstü bilgisayarlarda yapacak. İşletim sisteminin ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil ancak ucuz cihazlarda Windows 10 S'in yerini alacağını biliyoruz. Ayrıca Chrome OS işletim sistemine rakip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim