Anlık Bildirim

Windows 11’in TPM sorunu görünüşe göre Microsoft Defender kaynaklı

Microsoft’un Windows 11 sorunları bitmek bilmiyor. Windows 11'in desteklenen bilgisayarlarda TPM'yi algılayamaması, hatalı Microsoft Defender'dan kaynaklanıyor olabilir.
Windows 11’in TPM sorunu Microsoft Defender kaynaklı Tam Boyutta Gör
Microsoft, her salı günü yaptığı gibi haftalık güncellemesini yayınladı. Yeni güncellemeler, her zamanki gibi, Windows 10'da güvenlik düzeltmeleri getirdi ve Windows 11'de güvenlik düzeltmelerinin yanı sıra Moment 2 özellik güncellemelerini işletim sistemine ekledi. Ancak şaşırtıcı olmayacak şekilde bazı hatalar da bu güncellemelerle gelebiliyor.

Windows 11 sorunları bitmiyor

windows 11 tpm Tam Boyutta Gör
Daha önceki yakın tarihli güncellemelerde bazı kullanıcılar NVMe SSD hızlarında bir yavaşlama olduğunu, Wi-Fi ve mavi ekran hataları aldığını raporlamıştı. 28 Şubat’ta yayınlanan Windows 11 KB5022913 Moment 2 güncellemesinin ardından başlayan sorunlar arasında Windows 11'in desteklenen bilgisayarlarda TPM'yi algılayamaması da bulunuyor.  Windows 11’in sistem gereksinimleri arasında olan TPM 2.0 mevcut ve etkin olmasına rağmen Windows Güvenlik uygulamasının Güvenlik işlemcisi ayrıntıları altında "Kullanılabilir TPM yok" dediği ortaya çıktı.

 

windows 11 lsa
Bir başka sorun ise Microsoft'un halihazırda doğruladığı bir sorun ise Yerel Güvenlik Yetkilisi (LSA) hatası. Görünüşe göre Defender'ın son güncellemesi, etkin ve çalışır durumda olsa bile LSA'nın kapalı olduğunu gösteren yanlış bir mesaja neden oluyor. Windows 11, “Yerel Güvenlik Yetkilisi koruması kapalı. Cihazınız savunmasız olabilir.” şeklinde bir bildirim gönderiyor. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız buradaki geçici çözümü uygulayabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim