Anlık Bildirim

Windows 11, OnePlus 6T üzerinde çalıştırıldı

Geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurulan Windows 11, meraklı geliştiriciler tarafından OnePlus 6T'ye kuruldu. Sorunsuz şekilde çalışan işletim sistemi üzerinde oyun bile oynanabiliyor.
Windows 11, OnePlus 6T üzerinde çalıştırıldı Tam Boyutta Gör

Yazılım devi Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11'in ön izleme sürümünü hafta başında Insider programı üyelerine sunmuştu. İşletim sisteminin erken dağıtımına henüz yeni başlanmışken, bazı meraklı geliştiricilerin imza attığı ilginç çalışmalar da gelmeye başladı.

OnePlus 6T, Windows 11'i başarılı şekilde çalıştırdı

Renegade Project adlı geliştirici ekibinin "Windows 11 on ARM" projesi, işletim sisteminin ARM platformunu kullanan Android telefonlar üzerinde çalışmasını amaçlıyor. Projenin test edildiği ilk cihaz ise OnePlus 6T oldu. Ekibin paylaştığı videoda, boot menüsünden Windows 11'in ARM64 tabanlı sürümünün kurulduğu görülüyor. Sonrasında ise tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi kurulum gerçekleştiriliyor.


Geliştirici ekibinin notlarına göre; Windows 11 kurulan cihazın dokunmatik ekran, USB ve Bluetooth gibi pek çok işlevi sorunsuz şekilde çalışıyor. WiFi, 3.5 mm kulaklık, hoparlör ve bazı sensörlerin ise henüz çalışmadığı raporlanmış. Ayrıca sürüm için derlenmiş bir grafik sürücüsü olmadığı için GPU da sınırlı şekilde kullanılabiliyor.

OnePlus 6T, bu eksiklere rağmen test edilen çoğu oyunu çalıştırmayı başarıyor. Hatta ekip bu oyunların detaylı bir listesini dahi yayınlamış.

Windows 11, OnePlus 6T üzerinde çalıştırıldı Tam Boyutta Gör

Renegade Project ekibi, Qualcomm Snapdragon 845 işlemcili pek çok telefonun Windows 11 on ARM'ı desteklediğini belirtiyor. Bu cihazlar arasında ise Xiaomi Mi MIX 2S/3, Pocophone F1, Xiaomi Mi 8, LG G7, Meizu 16th ve Samsung Galaxy S9+ gibi modeller dikkat çekiyor. Snapdragon 865 serisi ve Snapdragon 888 gibi güncel işlemcili telefonlar üzerinde çalışma yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynakça https://www.androidauthority.com/windows-11-oneplus-6t-1637713/ https://renegade-project.org/#/en/Preface https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XYuoySgYQE0HL573sA-0RGMX7I4lt5rWJuQ8Z8yRJNY Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim