Anlık Bildirim

Windows 11 yakında bilgisayarınıza Eko Puanı verecek

Windows 11 ileriki bir tarihte yayınlanacak bir güncelleme ile güç tüketimini takip ederek bilgisayarınıza bir Eko Puanı verebilecek. Sürdürülebilirlik bölümüyle ilgili bazı detaylar ortaya çıktı.

Windows 11 yakında bilgisayarınıza Eko Puanı verecek Tam Boyutta Gör

Windows 11 işletim sistemi yakın gelecekte ilgi çekici özellikler içeren bir güncelleme alacak. Windows ve diğer Microsoft ürünleri hakkında sık sık önemli bilgiler paylaşan Albacore takma adlı Twitter kullanıcısı, bu konuyla ilgili önemli detaylar verdi.

Yayınlanan ekran görüntüleri, Windows 11 Ayarlar menüsüne "Sürdürülebilirlik" bölümünün eklendiğini gösteriyor. Bu bölümde kullanıcılar enerji tasarrufu ile ilgili ayarlara ulaşabilecekleri gibi mevcut enerji tüketiminin çevre dostu olup olmadığını görebilecekler.

Windows 11 yakında bilgisayarınıza Eko Puanı verecek Tam Boyutta Gör

Beş yapraklı gösterge

Ekran görüntüsünün üst kısmında Eko Puanını belirtmek için beş yaprağa yer verilmiş. İlgili kısımda yüzdelik veya sayısal bir değer yok. Muhtemelen bilgisayarınızın enerji tüketiminin çevresel etkisini göstermek için yaprakların içi yeşille dolacak.

Sürdürülebilirlik bölümü kullanıcılara enerji tüketimine ilişkin tavsiyelerde bulunmanın yanı sıra, eski bilgisayarların en iyi nasıl geri dönüştürülebileceği hakkında yol gösterecek. Windows 11'in kararlı sürümüne dahil edilmesi planlanan bu özellik şu anda test ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim