Anlık Bildirim

Milyonlarca WordPress sitesi, bir eklentideki güvenlik açığı için zorunlu güncelleme alıyor

UpdraftPlus adlı bir WordPress eklentisi, milyonlarca sitede sadece yönetici kullanıcılara özel olması gereken veritabanı yedeği indirmelerini tüm kullanıcılara açtı.

WordPress eklentisi, milyonlarca sitede güvenlik açığı yarattı

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca WordPress sitesi, kritik bir güvenlik açığının giderilmesi için zorunlu bir güncelleme aldı. UpdraftPlus adlı bir eklentideki güvenlik açığının, yalnızca yönetici kullanıcılarla sınırlı olması gereken bir ayrıcalık olan mevcut bir yedeği indirmenin herhangi bir kullanıcı tarafından kullanımına izin verdiği belirtiliyor.

UpdraftPlus açığı düzeltildi

3 milyondan fazla kuruluma sahip bir WordPress eklentisi olan UpdraftPlus, site yöneticilerine yedekleme ve geri yükleme yetenekleri sağlayarak, yedekleri bulutta saklamalarına ve bir tıklamayla geri yüklemelerine olanak tanıyor.

Automattic'ten güvenlik araştırmacısı Marc-Alexandre Montpas, eklentide bir güvenlik açığı keşfederek UpdraftPlus'a bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen geliştiriciler hemen ertesi gün bir düzeltme yayınladılar. UpdraftPlus, güvenlik açığının yaşanmasının mevcut yedekleme durumunu kontrol etmekle ilgili kodda eksik izin kontrolü nedeniyle mümkün olduğunu söyledi.

WordPress tarafından sağlanan istatistiklere bakıldığında 3 milyondan fazla aktif kuruluma sahip eklentinin güncel sürümünün tüm siteler tarafından alınmadığı görülüyor.

UpdraftPlus, eklenti sürüm numarasının ücretsiz sürüm için 1.22.4 veya üzeri veya premium sürüm için 2.22.4 veya üzeri olduğundan emin olunmasını istiyor.

Kaynakça https://www.engadget.com/wordpress-sites-get-forced-patch-for-critical-plugin-security-flaw-084455633.html https://arstechnica.com/information-technology/2022/02/millions-of-wordpress-sites-get-forced-update-to-patch-critical-plugin-flaw/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim