Anlık Bildirim

Yapay zeka destekli Koralp silah sistemi IDEF 2021'de sergilendi

Yerli ve yabancı birçok savunma şirketinin yer aldığı IDEF 2021'de yapay zeka desteğine sahip uzaktan kumanda edilebilen silah sistemi Koralp de görücüye çıktı.

Yapay zeka destekli Koralp silah sistemi IDEF 2021'de sergilendi Tam Boyutta Gör

20 mm silahla Koralp

Türkiye'nin İHA'ları başarılarıyla konuşulurken, kara savunmasında da uzaktan komuta edilebilen sistemlere yönelik ihtiyaç git gide artıyor. Bu kapsamda geliştirilen ürünlerden biri olan Koralp silah kulesi, IDEF 2021'de görücüye çıktı.

Yerli imkanlarla tasarlanıp üretilen uzaktan kumandalı silah kulesi Koralp, yapay zeka desteğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Best Grup Genel Müdür Yardımcısı Özgür Derebaşı, "Silah kulesinde yapay zeka kullanılması, özellikle daha eğitimsiz personelin daha yüksek hassasiyetle ve hata payı olmadan işlem yapabilmesini, teröristi, aracı, insanı, doğadan ya da mevcut durumdan ayırt ederek çok hızlı reaksiyon göstermesini sağlıyor." açıklamasında bulundu.

Koralp silah kulesi ailesinin en önemli özelliğinin insan, araç ve dronu tek tek ya da bütünleşik bir şekilde ayırt edip operatöre gösterebilmesi olduğunu belirten Derebaşı, "Hedefteki görüntülerin insan mı, araçsa aracın tipi, dronsa yaklaşık boyutları, hareket hızı ve bunlar gibi kritik bilgileri operatöre göstererek, operatörün tek bir tuşla bunu hedef takibine alıp, gerektiğinde en son komutu insan verebilecek şekilde vurabilmesini sağlıyor. Yapay zekanın aradığımız hedefi gözden kaçırma lüksü yok. O bölgeyi araştırırken, araç saklanıyorken, o aracın burnunu bile görmesi yapay zeka için yeterli." dedi.

Koralp silah kulesine 20 mm'ye kadar silah entegre edilebiliyor. Muadillerine göre çok daha hafif (360 kg) olduğu belirtilen sistemde balistik koruma, otomatik hedef tespiti ve takibi, bilgisayar tabanlı atış kontrolü, hareketli hedeflere atış, hassas atışlar için lazerli mesafe ölçer gib temel özellikler mevcut. Buna ek olarak Koralp'in her türlü sensörle çalışabildiği ve 4x4 küçük araçlardan hafif tanklara kadar pek çok araçta kullanılabileceği ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim