Anlık Bildirim

Yapay zekaya yoğunlaşan Adobe, Figma'yı satın almayabilir

Yazılım devi Adobe bir yıldır Figma'yı satın alma konusunda anlaşamadı ve kendi ürünlerine odaklandı. Şirketin bu satın almayı gerçekleştirmeme ihtimali var.    
Yapay zekaya yoğunlaşan Adobe, Figma'yı satın almayabilir Tam Boyutta Gör
Bloomberg, Adobe ve Figma arasında Eylül 2022'de duyurulan anlaşmanın sonuçlanmaktan hala uzak olduğunu yazıyor. Süreç, antitröst yetkililerinin araştırmaları nedeniyle durmuş durumda.

Bloomberg'in belirttiğine göre, Adobe'nin Los Angeles'taki son konferansında Figma'nın adı sahnede hiç duyulmadı, oysa geçen yılki etkinlikte Figma CEO'su Dylan Field açılış konuşmalarında yoğun bir şekilde yer almıştı. Wells Fargo analisti Michael Turrin şöyle diyor: Bir yıl önce Adobe'nin büyüme fırsatlarını tükettiği algısı vardı. Ancak şimdi, Photoshop ve diğer ürünler için yapay zeka özelliklerinin yayınlanmasıyla, Figma'yı satın almak "bir yıl önce olduğu kadar acil bir ihtiyaç gibi görünmüyor."

Yapay zekaya yoğunlaşan Adobe, Figma'yı satın almayabilir Tam Boyutta Gör

1 milyar dolarlık tazminat maddesi var

Adobe yöneticileri anlaşmayı tamamlamak niyetinde olduklarını söylüyorlar. Gecikmelerin nedeni ise yasa düzenleyiciler olarak gösteriliyor. İngiliz ve Avrupalı antitröst yetkilileri birleşmenin rekabeti nasıl etkileyeceğini araştırıyorlar. Bloomberg, Şubat ayında ABD Adalet Bakanlığı'nın anlaşmayı yasaklamak için bir dava hazırladığını bildirmişti.

Anlaşma şartlarına göre Adobe, satın almanın Mart 2024 sonuna kadar tamamlanmaması halinde Figma'ya 1 milyar dolar tazminat ödeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim