Anlık Bildirim

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması yarın bitiyor

18 Mart'ta başlayan ve geçtiğimiz ay EPGİS tarafından mahkemeye taşınan "akaryakıtta tavan fiyat uygulaması" için yarın son gün. Uygulamanın bitmesiyle akaryakıt fiyatlarına zam gelebilir.

Yarından sonra benzin ve motorine zam gelebilir! Tam Boyutta Gör

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt şirketlerinin fiyatlarda gizli zam yaptığını tespit etmesinin ardından tavan fiyat kararı almıştı. 18 Mart'ta yürürlüğe giren uygulama 19 Mayıs saat 00.00 itibariyle sonlanacak.

2 ay süren tavan fiyat uygulamasıyla, il bazında akaryakıt tavan fiyatı EPDK tarafından belirlenmişti. Uygulamanın başlamasıyla akaryakıtta litre başına ortalamada 17-20 kuruşluk fiyat düşüşleri görülmüştü. Bazı illerde indirimler 40 kuruşa kadar ulaşmıştı. Dolayısıyla uygulamanın sona ermesinin ardından fiyatlarda yeniden artış görmeyi bekleyebiliriz.

Güncel tavan fiyat tablosuna göre İstanbul Avrupa yakasında benzinin litre fiyatı en yüksek 7,07 lira, motorinin litre fiyatı 6,43 lira; Anadolu yakasında ise benzinin litresi en yüksek 7,09 lira, motorinin ise 6,45 lira olmuştu. Ankara’da benzinin litresi 7,15 lira, motorinin litresi 6,51 lira olurken, İzmir’de benzinin litresi en yüksek 7,16 lira, motorinin litresi ise 6,52 lira olarak belirlenmişti.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), tavan fiyat uygulamasının sektöre zarar verdiğine ve haksız olduğuna inandıklarını belirterek konuyu mahkemeye taşımıştı. Bu kapsamda EPDK'ya, "Vatandaşa daha uygun fiyat ile akaryakıt satışı hedefleyen EPDK, fiyatlandırma sistemi içinde almış olduğu litre başı 5 kuruşluk gelir payından neden feragat etmemektedir ve tüm yükü bayi ve dağıtıcı şirkete yüklemektedir?" sorusu yöneltilmişti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise “Devletimiz, eşel mobil sistemi ile üzerine düşeni yaptı ancak ne yazık ki bazı şirketler kâr oyunları ile bu uygulamayı suistimal etti. Yaptığımız incelemeler neticesinde tüketicimiz ve sektörümüz için en doğru kararı verdik” açıklamasında bulunmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14289 kez okundu.
69 kişi, toplam 73 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, akaryakıt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim