Anlık Bildirim

Yemeksepeti'ne ChatGPT yapay zekası eklendi

Yemeksepeti, ürün açıklamalarına ChatGPT yapay zekasını entegre ettiğini duyurdu. Yemeksepeti restoranları ve Yemeksepeti Mahalle esnafları, ürünlerine ChatGPT yapay zekasıyla açıklama ekleyebiliyor.
Yemeksepeti'ne ChatGPT yapay zekası eklendi Tam Boyutta Gör
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT yapay zekası, sergilediği etkileyici performans ile pek çok alanda kullanılmaya başlandı. Yemeksepeti, ChatGPT yapay zekasını kullanmaya başladığını duyurdu.

Yemeksepeti tarafından hayata geçirilen ChatGPT Destekli Menü Projesi ile Yemeksepeti Mahalle üyesi esnafların menülerinde yer alan ürünlerine yapay zeka ile açıklama eklenmeye başlandı. Mart 2023’te başlanılan bu proje ile Yemeksepeti Mahalle hizmet ağındaki satıcıların menülerinde yer alan ürünlerin detaylarına dair açıklama oranı yaklaşık %12 oranında artırıldı.

Yemek açıklamalarına da yapay zeka geliyor

Yemeksepeti, ChatGPT yapay zekasını yemek açıklamalarına da getirecek. Haziranın ilk haftasında 115 bin ürünün ChatGPT yardımıyla kullanıcılar ile buluşması planlanıyor. Yemeksepeti restoranları, yapay zeka desteğiyle yemeklerin açıklamalarını zenginleştirecek.

Yapay zeka teknolojisi sayesinde yıl sonuna kadar, Yemeksepeti restoran menülerinde açıklaması olan ürün oranının yüzde 88’den yüzde 91’e çıkması, Yemeksepeti Mahalle’de ise 40’a çıkması hedefleniyor. Ürünlere açıklama eklenmesinin sipariş sayılarına olumlu etki yarattığı ve müşterilerin daha bilinçli karar vermelerine olanak sağladığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim