Anlık Bildirim

Yeni Edge’in PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüzü paylaşıldı

Microsoft Chromium tabanlı Edge tarayıcısına ekleyeceği dikey sekme özelliği PWA özelliği ile test ediliyor. Henüz her siteyle uyumlu olmasa da ilk ekran alıntıları geldi.

Yeni Edge’in PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüzü paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Yazılım devinin yeni Edge tarayıcısı kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Tarayıcı pazarında hızlı bir yükseliş yakalayan Chromium tabanlı tarayıcı güncel özelliklerle genişletilecek.

Edge'e PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüz

Microsoft, geçtiğimiz aylarda dikey sekmeli arayüzü ile gündeme gelen Edge’i PWA (Progressive Web App) uyumlu siteler için de dikey sekmeyle kullanılabilir hale getirmek için çalışıyor. Hali hazırda Edge Canary ve Edge Dev sürümlerini kullanan sınırlı sayıda kullanıcıya açılan özellik pratik bir kullanım sağlayacak.

Yeni Edge’in PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüzü paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Tabi bu özellik için sitenin PWA destekli olmasının yanı sıra Edge’in dikey sekme arayüzüne de uyumlu olması gerekiyor. Ekran alıntılarında Youtube ve Disqus’un test edildiği görülüyor.

Yeni Edge’in PWA sayfalar için dikey sekmeli arayüzü paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Ayrıca aynı mobil Chrome tarayıcıda olduğu gibi başlık çubuğunun sitenin genel temasına göre renklenmesi de güzel bir detay olarak göze çarpıyor.

Diğer taraftan Twitter’ın da içinde olduğu bazı siteler henüz uyumluluk göstermiyor. Yeni özelliğin kararlı bir şekilde çalışır hale gelmesi için biraz daha beklememiz gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim