Anlık Bildirim

Yeni Edge sürümüyle bellek kullanımı %32 düşecek

Microsoft, Chrome’a eklenen özelliği Edge tarayıcısına ekledi. İlk raporlara göre yeni eklenen özellik işlemci ve bellek kullanımında kaydadeğer düşüş sağlıyor.

Yeni Edge sürümüyle bellek kullanımı %32 düşecek Tam Boyutta Gör

Hızlı bir şekilde tarayıcı pazarında kendisine yer edinmeyi başaran Chromium tabanlı Edge tarayıcı yeni özelliklerle gelişmeye devam ediyor.

Edge tarayıcı daha verimli hale geliyor

Beta sürüm Edge tarayıcıya eklenen sekme dondurma özelliği sayesinde ilk gözlemlere göre bellek kullanımı %32 düşerken işlemci kullanımı da %37 düşmüş. Bununla birlikte Microsoft’un geribildirim verilerine göre test kullanıcılarının batarya kullanımı önemli ölçüde azalmış durumda.

Ayrıca Chromium 79’dan bu yana aktif olan özellik medya içeriği oynatılan ya da ekran kaydı yapılan sekmeleri dondurma işleminin dışında tutarak kullanıcı deneyimini etkilemiyor.

Üstelik Edge kullanıcıları sekme dondurma için beklenecek süreyi kendi tercihlerine göre sekme terkedildiği gibi devreye girecek şekilde ayarlayabilecekleri gibi saatler sonrası için de konfigüre edebilecek.

Yeni Edge sürümüyle bellek kullanımı %32 düşecek Tam Boyutta Gör

Yazılım devine göre şimdilik bazı sekmelerde dondurma işleminden sonra sayfanın çalışmasında sorun yaşansa da bu durum ileride düzeltilecek. Dileyen kullanıcılar Chromium Edge tarayıcısının Beta sürümünü kurarak özelliği deneyimlemeye başlayabilirler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4597 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
edge, tarayıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim