Anlık Bildirim

Yeni 2022 Kia Sportage'ın teknik detayları açıklandı

Tepeden tırnağa yenilenen tasarımıyla dikkat çeken yeni Kia Sportage'ın teknik detayları da açığa çıkmaya başladı. Koreli üretici yenilenen SUV'a ilişkin ilk detayları paylaştı.

yeni 2022 kia sportage ön tasarım Tam Boyutta Gör

Yeni 2022 Kia Sportage yavaş yavaş detaylanıyor. Bundan bir ay önce yeni SUV modelinin ilk resmi görsellerini paylaşan Koreli üretici bu kez yeni Sportage'ın teknik detaylarıyla karşımızda.

Yeni Sportage özellikleriyle neler sunuyor?

Yapılan açıklamaya göre yeni 2022 Kia Sportage, pazara bağlı olarak değişmekle birlikte ilk kez kısa ve uzun aks mesafeli versiyonlarla satılacak. Yenilenen SUV'un kaputu altında 177 beygir güç ve 265 Nm tork üreten 1.6 litre TGDI ünite bulunacak. Dizel tarafındaysa 183 beygir güç ve 415 Nm tork üreten 2.0 litre turbo motor yer alacak.

Benzinli ünite 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman veya 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek. Dizel üniteyse standart olarak 8 ileri otomatik şanzımanla sunulacak. Söz konusu şanzımanın elden geçirildiğini belirten Kia, artık yakıt verimliliği konusunda daha iddialı olduğunu söylüyor. Başka benzinli ve dizel motorların yanı sıra hibrit ve PHEV yani şarj edilebilir hibrit seçenekler de listede olacak fakat henüz onların detayları belli değil.

yeni 2022 kia sportage arka tasarım Tam Boyutta Gör

Yeni Kia Sportage, şirketin N3 mimarisini temel alıyor. SUV'un uzunluğu 4660 mm (bu değerin uzun versiyona ait olması muhtemel), genişliği 1865 mm, yüksekliği 1660 mm, aks mesafesi ise 2755 mm olarak açıklandı. Bu sayede arka koltuklardaki yolcular için 1050 mm bacak mesafesi ve 1000 mm baş mesafesi sunuluyor. Ayrıca yeni Sportage'ın bagaj hacmi 637 litre ve arka koltukların tek bir düğmeye basılarak katlanmasıyla düz bir zemine sahip daha geniş bir alan ortaya çıkıyor.

Kia, yeni SUV modelinin temel aldığı platform sayesinde arazide daha yetenekli olduğunu belirtiyor. Yeni Sportage'da Comfort, Eco, Sport ve Smart isimli dört farklı sürüş modu bulunuyor. Ayrıca tamamen yeni Terrain Mode da aracın sürüş dinamiklerini kar, çamur ve kum gibi farklı koşullara göre otomatik olarak ayarlıyor.

Yeni Sportage'da amortisörleri gerçek zamanlı olarak sürekli kontrol eden elektronik kontrollü süspansiyon ve gücün ön-arka tekerlekler arasında optimum şekilde dağıtımından sorumlu elektronik dört tekerlekten çekiş sistemi de mevcut. Öte yandan hibrit ve şarj edilebilir hibrit modellerde Kia'nın E-Handling sistemine de yer verilecek. Bu sistemin aracın dinamik performansını iyileştirdiği, denge ve çevikliğini artırdığı belirtiliyor.

yeni 2022 kia sportage iç tasarım Tam Boyutta Gör

Yenilenen SUV modelin tasarımını daha önce görmüştük. Bumerang şekilli LED gündüz farlarının donanım seviyesine göre Matrix LED aydınlatmalarla birleşeceği otomobilde siyah tavan seçeneği ve D sütununa kadar uzanan krom detaylar dikkat çekiyor. Yeni Sportage'ın donanım seviyesine göre 17, 18 veya 19 inçlik jantlarla donatılacağını öğreniyoruz. Tasarım olarak yedi farklı seçenek sunulacak.

İç mekanda ise bitişik ekran tasarımı hemen göze çarpıyor ki bu panel 12'şer inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranlarından oluşuyor. Müzik tutkunları için de üst seviyelerde Harman Kardon premium ses sistemi hazırda bekliyor olacak.

Yeni 2022 Kia Sportage'ın güvenlik teknolojileri tarafında da Kia'nın gelişmiş sürücü asistan sistemini, ön çarpışmadan kaçınma asistanını, otoyol sürüş asistanını ve navigasyon temelli hız sabitleme sistemini göreceğiz. Yenilenen SUV ayrıca diğer bazı Kia, Hyundai ve Genesis modellerinde olduğu gibi uzaktan akıllı park asistanına da sahip olacak.

Yeni Sportage ile ilgili diğer detaylar aracın satışa sunulmasına yakın ortaya çıkacaktır. Öte yandan ilk kez yeni Sportage'ın Avrupa'ya özel bir versiyonu da olacak. Bu versiyonu da eylül ayında görme şansı elde edebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33376 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
SUV, hibrit ve Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim