Anlık Bildirim

BMW, küresel otomobil üretiminin yavaşlayacağını açıkladı

Otomobil devi BMW, küresel çip krizinin etkilerinin yakın olduğunu, taleplere karşı yetişilemediğini ve 2021 yılının devamında üretim konusunda sıkıntılar yaşanacağını söyledi.

Küresel çip krizi 2021 yılının devamında da etkili olacak. Tam Boyutta Gör

BMW’nin üretim müdürü Milan Nedeljkovic, yarı iletken tedariklerinin kritik düzeyde olduğunu ve yılın ikinci yarısı için de gidişatın bu yönde olacağını ve çip üretimlerinin yakın bir zamanda eskiye dönmeyeceğini söyledi. 2021 yılı içerisinde şimdiye kadar 30.000 adet üretim kaybı yaşadıklarını da ekledi. 

Birçok otomobil üreticisi , COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılması sayesinde büyük bir talep patlaması yaşadı ve 2021’in ilk iki çeyreğinde satışlarında artış gösterdi. Yarı iletken fabrikalarının, Gpu ve Cpu yongalarının üretimlerinde oldukça sıkıştığı bilinirken otomobil sektörüde aynı durumla karşı karşıya kalacak gibi duruyor.

Üretim yavaşlamış durumda

Bayilerin araç satışlardan sonra yerine yeni araç bulma sorunu gittikçe artarken otomobil üreticilerinin, sürüş desteği ve çeşitli yüksek teknolojiler içeren arabalar üretme yarışında olmasıda durumu olumsuz etkilemekte. Sabit bir çip üretim düzeyine ulaşılmadan yapılan üretimlerin tahminen ne zaman piyasaya yansıyacağını bilmek zor olsa da otomobil fiyatlarında yükseliş bizleri bekliyor olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim