BMW’nin üretim müdürü Milan Nedeljkovic, yarı iletken tedariklerinin kritik düzeyde olduğunu ve yılın ikinci yarısı için de gidişatın bu yönde olacağını ve çip üretimlerinin yakın bir zamanda eskiye dönmeyeceğini söyledi. 2021 yılı içerisinde şimdiye kadar 30.000 adet üretim kaybı yaşadıklarını da ekledi.
Birçok otomobil üreticisi , COVID-19 kısıtlamalarının kaldırılması sayesinde büyük bir talep patlaması yaşadı ve 2021’in ilk iki çeyreğinde satışlarında artış gösterdi. Yarı iletken fabrikalarının, Gpu ve Cpu yongalarının üretimlerinde oldukça sıkıştığı bilinirken otomobil sektörüde aynı durumla karşı karşıya kalacak gibi duruyor.
Üretim yavaşlamış durumda
Bayilerin araç satışlardan sonra yerine yeni araç bulma sorunu gittikçe artarken otomobil üreticilerinin, sürüş desteği ve çeşitli yüksek teknolojiler içeren arabalar üretme yarışında olmasıda durumu olumsuz etkilemekte. Sabit bir çip üretim düzeyine ulaşılmadan yapılan üretimlerin tahminen ne zaman piyasaya yansıyacağını bilmek zor olsa da otomobil fiyatlarında yükseliş bizleri bekliyor olacak.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.