Anlık Bildirim

Yeni Mazda CX-50 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Sahip olduğu tasarım detaylarıyla Mazda'nın 'Kodo' felsefesine yeni bir soluk getiren yeni Mazda CX-50, doğaya kaçmayı sevenleri hedefliyor. İşte yeni CX-50 tasarımı ve özellikleri:

Yeni Mazda CX-50 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Ürün gamına daha maceracı bir SUV eklemeyi planlayan Mazda, bu hedefini yeni CX-50 ile gerçekleştiriyor. Kısa süre önce tanıtılan yeni Mazda CX-50, yakında Kuzey Amerika pazarında satışa sunulacak.

Yeni Mazda CX-50 özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni Mazda CX-50'nin kaputu altında şirketin 2.5 litre dört silindirli motoru yer alıyor. Müşteriler ilk etapta bu motoru turbo veya atmosferik (Skyactiv-G 2.5T veya Skyactiv-G 2.5) formunda karşılarında görecek. Motorların güç verileri henüz belli değil. Ancak CX-5'te bunlardan ilki 250 bg güç ve 434 Nm tork üretiyor. Atmosferik olan ise 187 bg güç ve 252 Nm tork değerlerine sahip. Şanzıman tarafındaysa 6 ileri otomatik görev yapacak.

Mazda'nın belirttiğine göre ilerleyen süreçte hibrit seçenekler de yeni CX-50 ailesine eklenecek. i-Activ dört tekerlekten çekiş sistemi ve Intelligent Drive Select sistemi tüm donanım seviyelerinde standart özellik olacak. Sürücü bu sistem vasıtasıyla Normal, Spor ve Arazi gibi sürüş modlarını tercih edebiliyor. 

Yeni Mazda CX-50 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yapılan açıklamaya göre, yeni CX-50'nin maceracı bir araç olması istenmiş fakat arazi sürüşü konusunda pek derine inilmemiş. Çünkü şirkete göre araçla yapılan doğa kaçamakları yüzlerce kilometre asfalt sürüşünden ve sadece 20-30 kilometre arazi sürüşünden oluşuyor. Bu nedenle Mazda, doğrudan arazi sürüşüne odaklanmak yerine, aracın yol performansından taviz vermeden mümkün olan en iyi arazi performansını sağlamaya çalışmış.

Tasarım olarak baktığımızda yeni CX-50'nin şirketin 'Kodo' tasarım dilini sürdürdüğünü fakat daha fazla arazi süsüne sahip olduğunu görüyoruz. Tipik bir crossover'ın olmazsa olmazı siyah plastik eklentiler ile gümüş gri koruma plakaları, bahsi geçen bu detaylar arasında. Artırılmış yerden yükseklik, güçlendirilmiş B sütunları, yüksek dayanımlı tavan rayları ve yeni panoramik cam tavan da CX-50'te sunulan özelliklerden. İç mekanda ise bolca deri ve premium malzeme kullanıldığı gözleniyor.

Yeni Mazda CX-50'nin fiyatı henüz belli değil. Aracın üretimi 2022'nin ilk çeyreğinde başlayacak ve yaz aylarında satışa sunulmuş olacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23120 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
SUV, crossover ve
3 etiket daha mazda cx-50 Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim