
Volvo EX90, özellikleriyle neler sunuyor?
Yeni Volvo EX90, 111 kWsa kapasiteye sahip batarya paketiyle donatılmış. Elektrikli SUV, ilk etapta iki elektrik motoruyla satışa sunulacak. Ön ve arka akslarda bulunan motorlar dört tekerlekten çekiş imkanı sağlarken standart versiyonda toplam 408 hp güç ve 770 Nm tork sunacak. Performance versiyonunda ise bu değerler 517 hp ve 910 Nm'ye yükselecek. Ağırlığı 3 tona yakın olan aracın Performance versiyonunda 0-100 km/s hızlanmasını 4,9 saniyede tamamladığı belirtiliyor.
Elektrikli SUV, WLTP'ye göre 600 kilometreye kadar sürüş menziline sahip olacak. EX90'ın maksimum şarj gücü açıklanmadı fakat 30 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaşabileceği ifade edildi.

Elektrikli SUV'un iç mekanında küçük bir dijital gösterge ekranı bulunuyor. Merkezdeki 14,5 inçlik büyük bir multimedya ekranı görev yapıyor. Araçtaki sistem NVIDIA DRIVE yapay zeka platformları Xavier ve Orin, Snapdragon kokpit platformları ve Volvo mühendislerinin geliştirdiği yazılımlardan güç alıyor. Bu sistem, güvenlikten multimedya ve batarya yönetimine kadar araç içerisindeki çoğu fonksiyonun çalışmasından sorumlu. EX90'ın içerisindeki ekranlar ve head-up display'deki grafikler ise Unreal Engine'e emanet.
Lüks SUV, bahsettiğimiz özellikler dışında OTA güncelleme desteği, entegre Google servisleri (Google Haritalar ve Google Play), kablosuz Apple CarPlay, standart 5G bağlantısı, Dolby Atmos destekli Bowers & Wilkins ses sistemi, koltuk başlıklarında entegre hoparlörler ve akıllı telefonun anahtar olarak kullanılabilmesini sağlayan 'phone key' gibi teknolojilere de sahip. Ayrıca EX90'da yüzde 15 oranında geri dönüştürülmüş çelik ve plastik, yüzde 25 oranında geri dönüştürülmüş alüminyum kullanıldığını da belirtelim.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:




arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
41152 kez okundu.
27 kişi, toplam 30 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, ex90 ve