Anlık Bildirim

Yıkanabilir maskelerde bulunması gereken özellikler bellirlendi

Çalışanların ve sık sık dışarı çıkması gerekenlerin maske masrafını azaltmak için yıkanabilir bez maskeler satışa sunulacak. Yıkanabilir bez maskelerde bulunması gereken özellikler belli oldu.

Yıkanabilir maskelerde bulunması gereken özellikler bellirlendi Tam Boyutta Gör

Türkiye, kontrolü sosyal hayata geçiş yapıyor. Salgın devam ettiği için maske zorunlu olmaya devam edecek. Cerrahi maskeleri sık sık değiştirmek gerektiği için vatandaşa mali yük oluyor. Daha maliyetli çözüm olması için bez maskeler tercih edilecek. TSE, bez maskelerde bulunması gereken özellikleri belirledi.

TSE standartlarına uygun olarak üretilene maskeler, virüse karşı etkili olacak. Bez maskeler hakkındaki soru işaretleri giderilecek. Maskeler en az 5 yıkamaya dayanıklı yapıda üretilecek.

Bez maskede bulunması gereken özelllikler

Maske kumaşları sentetik veya doğal lif olmak zorunda. Kumaşın üretimi dokuma, örme, triko ya da dokusuz tekstil yöntemiyle yapılacak. 3 mikrondan küçük damlacıkları geçirmemesi ve nefes alabilir olması gerekiyor.

Maskelerin yüze tam uyumu için müşteriye S, M ve L olarak 3 farklı boyut seçeneği sunulacak. Maskelerin performans gerekliliği olarak BFV değeri en az yüzde 90 olmak zorunda. En az 5 yıkama boyunca verimliliğini koruması gerekiyor. Kaç yıkamaya karşı dayanıklı olduğu, maske üzerinde belirtilecek. Ayrıca maskelerin en az 4 saatlik kesintisiz kullanımda cildi tahriş etmemesi gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Bence harika bir haber olmuş. Ama uzmanlar sürekli olarak kullan at maske öneriyor. Yani keşke bilim kurulu bir sözcü belirleyip insanları aydınlatsa gerçekten ...
Yorumu gör »
fhrstw
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim