Anlık Bildirim

Hindistan devlet başkanının hesabından Bitcoin dolandırıcılığı yapıldı

Hindistan devlet başkanı Narenda Modi’nin Twitter hesabına izinsiz erişim sağlayan saldırganlar devlet destekli bir Bitcoin hediye dağıtımı yapılıyormuş gibi gösterdi.

Bitcoin Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıllarda Twitter içerisinde yaşanan bazı oltalama olayları sonucunda Elon Musk dahil çok ünlü kişilerin hesaplarının ele geçirilerek Bitcoin dolandırıcılığı yapıldığına şahit olmuştuk. Şimdi bir devlet başkanının hesabı ele geçirildi. 

Başkan hesabından BTC dolandırıcılığı

Hindistan devlet başkanı Narenda Modi’nin Twitter hesabının bu sabah saatlerinde ele geçirildiği belirtildi. Saldırganlar ele geçirdikleri hesaptan kripto paraların yaygın kullanılmasına yönelik destek çağrısı yaparken 500 Bitcoin içeren bir kampanyanın da linkini paylaştı.

Saldırı fark edildikten hemen sonra Hintli yetkililer gerekli açıklamaları yaptı ve hesap geri alındı. Bununla birlikte linkte ne tür bir etkileşimin olduğu ve kaç kişinin bu oltalamaya geldiği bilinmiyor. Şu anda blog sayfasında sosyal medya linklerinden başka bir bilgi mevcut değil. 

73.4 milyon takipçisi olan Başkan Modi’nin ilk mağduriyeti değil. Geçen yıl da Twitter hesabı saldırıya uğramış ve saldırganlar COVID-19 ile mücadele fonuna yardımların arttırılmasını istemişti. Bu kez Hintli hükümet yetkililerinin kripto paralar ile ilgili bazı kararlar alacağı toplantının arefesine denk gelmesi dikkat çekici. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim