Anlık Bildirim

YouTube, Shorts içerik üreticilerine 100 milyon dolarlık fon sağlayacak

YouTube Shorts için içerik üreterek para kazanma dönemi başlıyor. Şirket duyurduğu 100 milyon dolarlık fon ile popüler ve özgün içerikler üreten kullanıcılara fondan destek sağlayacak.

YouTube, Shorts içerik üreticilerine 100 milyon dolarlık fon sağlayacak Tam Boyutta Gör

Daha fazla insanı platforma çekmeye amaçlayan YouTube, yeni kısa biçimli video özelliği Shorts'da popüler videolar yapan içerik oluşturuculara ödeme yapmak amacıyla 100 milyon dolarlık YouTube Shorts Fund'u duyurdu.

YouTube Shorts'da para kazanma

Kısa videolar uzun yıllardır hayatımızda olsa da yakın zamanda TikTok'un yakalamış olduğu popülerlik diğer sosyal medya uygulamalarının ilgisini çekti. Daha sonrasında birçok uygulama kendi platformlarına özel kısa biçimli video özelliklerini tanıttı. Rekabetin artmasıyla beraber artık şirketler daha fazla kullanıcı çekebilmek için fonlar duyurmaya başladı.

Son olarak YouTube'un açıkladığı yeni fonun her ay Shorts'daki videoları izleyicilerin en çok ilgisini çeken binlerce içerik oluşturucuya ödeme yapacağını söyledi. Ödemeler önümüzdeki aylardan itibaren başlayacak ve 2022'de de içerik oluşturuculara ödeme yapılmaya devam edilecek.

Shorts Fund, yalnızca YouTube İş Ortağı Programı'ndaki içerik oluşturucularla sınırlı değil. Platform için orijinal içerik oluşturmaları ve Topluluk Kuralları'na uymaları halinde tüm içerik oluşturucular fondan pay kazanmaya uygun olacak ancak şirket ayrıntılı bir planın daha sonra açıklanacağını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim