Anlık Bildirim

Microsoft'un App Store komisyonundan kaçınmak için Apple ile görüştüğü ortaya çıktı

Geçmiş tarihli ortaya çıkarılan e-postalardan Microsoft'un, %30'luk komisyondan etkilenmemek için iPhone ve iPad için Microsoft Office uygulaması ile alakalı Apple ile görüşmeler yaptığı anlaşıldı.

Microsoft'un App Store komisyonundan kaçınmak için Apple ile görüştüğü ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Epic Games ve Apple arasındaki davada ortaya çıkarılan e-postalar Microsoft'un Apple ile görüşmeler yaptığını ortaya çıkardı. Apple'ın App Store'dan aldığı %30 komisyondan kendini kurtarmak isteyen Microsoft, şirkete iPad için Microsoft Office uygulaması için talepte bulundu ancak Apple bu talebi karşılıksız bıraktı.

Microsoft'un talebine Apple'dan red yanıtı geldi

Ortaya çıkan 2012 tarihli bir e-posta dizisine göre Apple'da görev yapan Schiller ve Cue gibi üst düzey yöneticilerinin, o zamanlarda Microsoft’un iPhone ve iPad için Microsoft Office’in yaklaşan lansmanından haberdar olduğunu gösteriyor.

O dönemde geliştirici ilişkilerinden sorumlu Apple başkan yardımcısı Okamoto, Microsoft ile görüşmelerde bulundu. Okamoto, Apple’ın yıllık geliştirici konferansı WWDC’ye Microsoft’un katılıp katılamayacağını bilmek istediğini söylüyor. Microsoft ise planları hakkında henüz konuşmaya hazır olmadığını söyleyerek gelmeyeceklerini belirtiyor.

Microsoft'un App Store komisyonundan kaçınmak için Apple ile görüştüğü ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Görüşmelerde Microsoft’un iki isteğinin olduğu görülüyor. İlk istek, Apple’ın App Store'dan aldığı %30'luk komisyondan kaçınarak kullanıcıların uygulama içi satın almalar için Microsoft web sitesine yönlendirilmesine izin verilmesiydi. İkinci istek ise Schiller ve Cue’nun, özellikle Microsoft’un şu anki kıdemli başkan yardımcısı Kirk Koenigsbauer ile görüşmeleriydi.

Görüşmeyi olumlu karşılasa da Schiller bir e-postayla Microsoft’un ödeme teklifine karşılık bir e-posta ile “Mağazayı işletiyoruz, geliri topluyoruz.” yanıtını verdi.

Tüm bu ikili konuşmalara Microsoft tarafında gösterilen tutum ise Microsoft'un yönetim kurulu başkanı Steve Ballmer’ın şirketin CEO görevine Satya Nadella'yı getirene kadar(2014) iPad için Office’i yayınlamaması oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim