Anlık Bildirim

Yurt dışı çıkış harç pulu otomatları kullanıma sunuldu

İstanbul Havalimanı'nda yolcuların kuyruk beklemeden yurt dışı çıkış harç pulu alabilmesi için otomatlar kullanıma sunuldu. Ülke genelinde kullanıma sunulması planlanıyor.

Yurt dışı çıkış harç pulu otomatları kullanıma sunuldu Tam Boyutta Gör

Yurt dışı çıkacak yolcuların havalimanı veya gümrüklerden harç pulu alması gerekiyor. Harç pulu veznelerinde yaşanan yoğunluğun önüne geçmek amacıyla ‘harç pulu otomatları’ devreye giriyor.

İlk olarak pilot uyulama kapsamında İstanbul Havalimanı’nda 10 adet harç pulu otomatı kullanıma sunuldu. Pilot uygulamadan başarılı sonuç alınması halinde tüm havalimanlarına konumlandırılacak.

Nakit, kredi kartı ve NFC ile ödeme gerçekleştirilebiliyor. Eskiden kuyruk bekleyerek dakikaları süren pul alma işlemi, otomatlar yardımıyla saniyeler içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Vezneden pul almak isteyen yolcular da yoğunluğun azalması nedeniyle daha az kuyruk bekleyecek.

Harç pullarına gelen zamla birlikte tasarım da yenilendi

Yurt dışı harç pulu ücreti, Ağustos ayında gelen zamla birlikte 15 TL’den 50 TL’ye çıkmıştı. Bu zamla birlikte pulun tasarımı değişti. Pul üzerindeki FSM Köprüsü fotoğrafı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü fotoğrafıyla değiştirildi. Pulun cüzdanda taşınırken zarar görmemesi için büyüklüğü ve kalınlığı arttı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4169 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yurt dışı çıkış harç pulu, yurt dışı çıkış harç pulu otomatı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim