Anlık Bildirim

Avrupa Birliği yurt dışından iğne bile gelse vergilendirecek

Avrupa Birliği yeni düzenleme ile yurt dışından sipariş verilen ürünlere fiyatlandırma gözetmeksizin vergi uygulama kararı aldı. Karar 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak.

Yurt dışından gelen ürünlere Avrupa Birliği de vergi koydu Tam Boyutta Gör

Ülkemizde bir dönem özellikle Çinli elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak inanılmaz popülerdi. Kimilerinin bir mesleğe bile çevirdiği Çin alışveriş koridoru devletin fiyata bakmaksızın yurt dışından gelen paketlere vergi koyması sonrasında ve pandeminin de etkisiyle oldukça düşük seviyelere indi. 

Avrupa Birliği de aynı doğrultuda

Aslında daha önce belirli bir fiyat üzerine vergi uygulanıyordu ancak gelen paketlerde fiyatların düşük gösterilmesi veya hediye süsü verilmesi gibi nedenler suiistimale neden oluyordu. Sonrasında devlet tüm paketlere vergilendirme uygulamaya başladı. 

Şimdi Avrupa Birliği de yurt dışından gelen paketlere fiyat miktarı gözetmeksizin vergi uygulamaya başlıyor. Daha önce 22 Avro altına herhangi bir vergi uygulanmıyordu ancak bu suiistimal ediliyordu. 

Elbette yeni vergi düzenlemesine tepkiler var. Kimileri Birliğin daha fazla vergi toplamak için bunu yaptığını düşünüyor. Yerli firmaların çok düşük Çin ürünlerinden olumsuz etkilendiğini söyleyenler de var. Bazıları ise Uygurlara soykırım ile suçlanan Çin mallarının kıtadaki etkisinin azaltılması adımı olduğuna inanıyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9630 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vergi, yurt dışı ürünler ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim