Anlık Bildirim

Hollanda'da yüzen güneş enerjisi santrali sayesinde araziden tasarruf ediliyor

Ülkelerin, yenilenebilir enerji kaynaklarından daha etkin bir biçimde yararlanma isteği bilinen bir gerçek. Bunun son örneklerinden biri de Hollanda'daki bu yüzen güneş enerjisi santrali.

Geçtiğimiz sene Hollanda'nın Zwolle kenti yakınlarında Alman güneş enerjisi şirketi BayWa r.e. tarafından yapay bir göl üzerine inşa edilen bu proje; bünyesindeki 73 bin güneş paneli, 13 transformatör ve 338 invertör sayesinde Asya kıtası dışındaki en büyük yüzen güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor. Peki doğayla iç içe olan bu teknoloji harikası nasıl çalışıyor?

Yüzen güneş enerjisi santralleri Tam Boyutta Gör


Çatılara monte edilen güneş enerjisi sistemlerinden neredeyse farkı olmayan bu projede, güneş panelleri, dört şamandıralı ufak teknelere monte ediliyor. Şamandıraların etrafında ise bir çatı vazifesi gören çelik konstrüksiyonlar var. Güneş panellerinden elde edilen enerjinin alternatif akıma dönüşmesi ve hanelere ulaşabilmesi için Huawei marka invertörler kullanılıyor.

Araziden büyük oranda tasarruf

Projeyi hayata geçiren BayWa r.e. şirketinin yöneticilerinden Benedikt Ortmann, özellikle Hollanda gibi nüfusu yoğun ve yüz ölçümü küçük ülkelerde bu tür atıl durumdaki alanların yenilenebilir enerji üretim sahasına dönüştürülmesinin büyük bir avantaj sağladığı düşüncesinde.

En az 30 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olan bu yüzen santral, Zwolle kentinin enerji ihtiyacının yüzde 6'lık kısmını karşılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim