Geçtiğimiz sene Hollanda'nın Zwolle kenti yakınlarında Alman güneş enerjisi şirketi BayWa r.e. tarafından yapay bir göl üzerine inşa edilen bu proje; bünyesindeki 73 bin güneş paneli, 13 transformatör ve 338 invertör sayesinde Asya kıtası dışındaki en büyük yüzen güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor. Peki doğayla iç içe olan bu teknoloji harikası nasıl çalışıyor?
Çatılara monte edilen güneş enerjisi sistemlerinden neredeyse farkı olmayan bu projede, güneş panelleri, dört şamandıralı ufak teknelere monte ediliyor. Şamandıraların etrafında ise bir çatı vazifesi gören çelik konstrüksiyonlar var. Güneş panellerinden elde edilen enerjinin alternatif akıma dönüşmesi ve hanelere ulaşabilmesi için Huawei marka invertörler kullanılıyor.
Araziden büyük oranda tasarruf
Projeyi hayata geçiren BayWa r.e. şirketinin yöneticilerinden Benedikt Ortmann, özellikle Hollanda gibi nüfusu yoğun ve yüz ölçümü küçük ülkelerde bu tür atıl durumdaki alanların yenilenebilir enerji üretim sahasına dönüştürülmesinin büyük bir avantaj sağladığı düşüncesinde.
En az 30 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olan bu yüzen santral, Zwolle kentinin enerji ihtiyacının yüzde 6'lık kısmını karşılıyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


çocuklar laseri gözlerine tutar diye koymamıştır...
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.